Marketing voor dummy’s, 5 tips voor beginnend ondernemers 

4 minuten leestijd

Wil jij als beginnend ondernemer beter vindbaar worden? Wij geven je 5 tips voor het starten met goede marketing op een laag budget. 

Als beginnend ondernemer heb je waarschijnlijk niet gelijk een groot gevulde portemonnee. Je zal stukje bij beetje moeten werken aan je inkomsten. Die inkomsten kan je onder andere genereren door marketing. Eigenlijk is marketing van alle tijden, vroeger deden we het door op straat te roepen wanneer we iets verkochten. Maar ook mond-tot-mondreclame is marketing. Tegenwoordig gaat het veel meer online. Wij geven je 5 tips voor jou als beginnend ondernemer. 

Je website 

Zorg voor een website die professioneel en goed vindbaar is. Een goede website kan je helpen om beter vindbaar te worden. Maar allereerst is het belangrijk dat je website professioneel over komt bij klanten. Zij komen bij je terecht en merken dat alles makkelijk en snel verloopt. Maar ook heb jij de juiste (gratis) plugins geïnstalleerd om je website nog beter te maken. Zorg ook voor een goede optimalisatie voor Google. Kloppende zoekwoorden kunnen hierbij helpen. Het bouwen van een website kan je ook laten doen door een marketingbureau zoals Team Nijhuis. Zij weten wat jij nodig hebt! 

Email lijsten 

Een andere manier om klanten te winnen is het bouwen van een goede emaillijst. Bijvoorbeeld door maandelijks een nieuwsbrief eruit te doen met het laatste nieuws. Ook kan je een weggever organiseren in je maillijst. Op deze manier zullen steeds meer mensen zich inschrijven. In maandelijkse nieuwsbrief kan je bijvoorbeeld de laatste producten online zetten voor betere verkoop 

Social Media 

Als ondernemer is één van de eerste dingen die jij nodig hebt social media. Je bepaalt zelf wel kanaal jij wil gaan gebruiken voor jouw content. Misschien zit je al wel op Facbook, dan is het goed om trouw te blijven aan Facebook. Dit platform ken jij waarschijnlijk het beste. Maar je kan ook een Instagramaccount aanmaken of LinkedIn. Maar je kan zelfs een Youtubekanaal beginnen wanneer jij goed bent in het maken van video’s. Dit kan ontzettend goed zijn voor de verkoop van je producten of diensten. 

Blogs schrijven 

Je hebt al een website. Nu is het tijd om blogs te gaan schrijven. Een blog is een verhaal over iets dat je hebt meegemaakt. Maar een blog of een artikel kan ook een stuk zijn vol met tips. Ben jij bijvoorbeeld ontzettend goed in het maken van tafels? Neem mensen dan mee in het proces, van het maken van de poten of het bewerken van staal, tot het tafelblad. Een blog verteld ontzettend veel en is helemaal gratis. 

Referenties en reviews

Heb jij een hele tevreden klant gehad? Dan moet je hem vragen om een review. Niet alleen een losse die je zelf op je website kan plaatsen, maar ook één voor op Google. Want hierdoor wordt je bedrijf alleen maar betrouwbaarder. Wist je dat veel klanten bij je gaan komen doordat ze van anderen over je hebben gehoord. Dit kan dus zowel online als nog steeds hoe het vroeger ging: via mond-tot-mondreclame. 

Nieuwste over Internet Marketing