Welke internationale online betaalmethodes zijn betrouwbaar?

4 minuten leestijd

Wanneer we bij een Nederlandse aanbieder online iets aanschaffen, betalen we vaak met iDEAL, een creditcard of op factuur. iDEAL is een Nederlandse betaalmethode die je dus bij internationale aanbieders niet aantreffen. Niet iedere ondernemer wil te pas en te onpas een creditcard gebruiken en betalen op factuur is internationaal ook niet altijd gebruikelijk. Welke betaalmethoden zijn internationaal te gebruiken én betrouwbaar?

Klarna

Klarna is een Zweedse provider van betaaldiensten die onder andere online gebruikt kunnen worden. Het is een betrouwbaar alternatief voor betalen op factuur en wordt inmiddels ook in Nederlandse webshops gebruikt onder het motto ‘Shop Nu, betaal later’. Zweden staat bekend als een land waar betrouwbare fintech bedrijven vandaan komen, Klarna is dus te vertrouwen.

Voordeel van het gebruiken van Klarna is dat je alleen wat persoonlijke gegevens deelt (naam, geboortedatum en e-mailadres) en dus geen betaalgegevens. Je hebt achteraf de keuze van welke bankrekening je wil betalen, en in Nederland is Klarna gekoppeld aan iDEAL dus je kunt openstaande Klarna-facturen via iDEAL betalen.

PayPal

Ook PayPal raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland, het is een betaalmethode waarbij je betaalt met je e-mailadres. Het grote voordeel daarvan is dat je je bankgegevens of creditcardinformatie niet deelt met de partij waarbij je een betaling doet.

Steeds meer ondernemers zijn zich bewust van de risico’s van fraude met bijvoorbeeld creditcardgegevens. Daarom is PayPal heel geschikt om te betalen bij partijen waar je niet 100% zeker bent van de betrouwbaarheid. En dat komt ook doordat betalingen met PayPal, net als bij betalingen met creditcard, onder bepaalde voorwaarden verzekerd zijn.

In het platform van PayPal kun je instellen hoe PayPal hun afrekening met jou doen. Zo kun je een creditcard koppelen, of een of meerdere bankrekeningen. Per betaling kun je kiezen met welke methode je de betaling wil afhandelen, zodat je grip houdt op je cashflow management. PayPal heeft ook een speciaal platform voor ondernemers, waar je zakelijke rekeningen kunt koppelen. En waarmee je zelf ook (zakelijke) betalingen kunt ontvangen. PayPal is dus erg uitgebreid in mogelijkheden.

Trustly

Ook Trustly komt uit Zweden is de Zweedse tegenhanger van iDEAL. Wanneer je betaalt met Trustly wordt je dus naar je eigen online bankomgeving geleid, waar je de betaling uitvoert. Trustly heeft zelfs, net als iDEAL een dienst ontwikkeld waarbij je je volledige gegevens niet allemaal in hoeft te vullen bij een registratie of identificatie. Met Pay ‘n Play worden gegevens als volledige naam, adres, e-mail etc. uit je bankgegevens gebruikt, zoals iDIN ook in Nederland werkt.

Paysafecard

Een Paysafecard is een prepaid kaart die internationaal wordt geaccepteerd als een soort creditcard. Het voordeel is dat je kunt betalen waar creditcards de enige methode zijn, zonder dat je je creditcardgegevens hoeft door te geven. Betalen met een Paysafecard is betrouwbaar en anoniem en dat is soms gewoon heel handig. Bovendien kun je niet meer uitgeven dan er tegoed op de kaart staat.

Internationaal zijn er dus aardig wat betrouwbare betaalmethodes waarmee je veilig en in de meeste gevallen ook redelijk anoniem betalingen uit kunt voeren. Ideaal voor ondernemers die wel eens internationaal zakendoen.

Nieuwste over Topondernemers