/

Kantoor verbouwen? Zo zorg je voor zo min mogelijk overlast 

4 minuten leestijd
Kantoor verbouwen

Last Updated on: 13th september 2024, 08:48 am

Een kantoor verbouwen met zo min mogelijk overlast. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het wel degelijk haalbaar. Gelukkig maar, want als je afhankelijk bent van werken op kantoor, kan een verbouwing enorme invloed hebben op de productiviteit. Dat mag niet te lang duren. Er zijn dan ook verschillende manieren waarop je overlast zoveel mogelijk kunt voorkomen. Is jouw kantoor dus verouderd en sluit het niet meer aan op jouw werkwijze? Dan staat niets je in de weg om voor een renovatie te kiezen. 

Verbouwen in etappes 


Normaal gesproken probeer je tijdens een verbouwing direct alles tegelijkertijd te doen. Dat zorgt immers één keer voor flinke overlast, maar dan ben je ook direct voor de komende tijd klaar. Als je afhankelijk bent van het kantoor, is dit eigenlijk geen optie. Je kunt er dan onmogelijk voor kiezen om het kantoor weken te sluiten. In dat geval is het slimmer om in etappes te verbouwen. Op die manier blijft het constant mogelijk om op kantoor te werken, terwijl de bouwlieden ook gewoon hun werk kunnen doen. Dan duurt het misschien wat langer, maar kan wel alles open blijven. 

Laat afval gemakkelijk afvoeren 


Vergis je niet in hoeveel puin er tijdens een verbouwing vrijkomt. Zelfs bij een relatief kleine verbouwing. Een container huren is dan ook zeker geen overbodige luxe. Deze kan vlakbij het kantoorpand worden geplaatst, zodat al het puin direct afgevoerd kan worden. Nadat de verbouwing afgerond is, zal de container met inhoud worden opgehaald. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en kan er veilig en snel gewerkt worden. 

Let op: het is niet altijd toegestaan om een container zomaar ergens te plaatsen. Als je deze op een openbare weg wilt plaatsen, mag je niemand tot last zijn. Om discussies te voorkomen, is het slim om dit eerst met de eigenaren van nabijgelegen woningen of gebouwen te bespreken. Soms is het ook nodig om toestemming aan de gemeente te vragen.

Bespreek de planning 


In de eerste plaats is het natuurlijk vooral belangrijk dat de juiste voorbereidingen getroffen worden. Dat betekent niet alleen dat je de juiste mensen inschakelt, maar ook dat je een planning maakt van hetgeen wat moet gebeuren. 
Betrek ook vanaf het begin al je medewerkers bij de verbouwing. Leg uit wat er gedaan moet worden en welke hinder zij hiervan kunnen ondervinden.

Probeer met de aannemer een strakke planning te maken. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn. Houd echter wel in je achterhoofd dat er tijdens een verbouwing of renovatie altijd onvoorziene gebeurtenissen kunnen ontstaan. Daardoor weet je nooit exact wanneer de verbouwing voltooid kan worden. Probeer daarom wel zo ruim mogelijk te plannen, zodat je niet onnodig teleurgesteld hoeft te worden. Blijf dus zo realistisch mogelijk bij het plannen en houd rekening met mogelijke vertraging. Dan ben je in elk geval op elke situatie voorbereid.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog