Jaarboek maken voor je bedrijf: 7 leuke ideeën voor de inhoud

4 minuten leestijd

In een jaar gebeurt er zo veel binnen een bedrijf: van nieuwe medewerkers, succesvolle projecten, mooie evenementen en onvergetelijke teamuitjes tot misschien wel de beste resultaten ooit! Leg zo’n topjaar vast in een tastbaar jaarboek, zodat medewerkers altijd kunnen terugblikken op alle hoogtepunten. Hebben jullie wat inspiratie nodig voor de inhoud? Lees dan snel verder, hieronder delen we 7 leuke ideeën en handige tips voor een jaarboek maken.

 

Wat is een jaarboek precies?

Een jaarboek is een gedrukte uitgave die de belangrijkste gebeurtenissen, prestaties en herinneringen van een bedrijf over een bepaald jaar weergeeft. Het is een topmiddel om de bedrijfscultuur te vieren en een blijvende herinnering te creëren voor alle medewerkers. Naast het vastleggen van zakelijke successen en mijlpalen, biedt een jaarboek maken ook de mogelijkheid om persoonlijke verhalen en anekdotes van medewerkers te delen, wat de saamhorigheid binnen het team versterkt.

 

Jaarboek maken voor je bedrijf: 7 leuke ideeën voor de inhoud

Een jaarboek maken begint met het verzamelen van diverse soorten content. Denk hierbij aan foto's van belangrijke evenementen, interviews met medewerkers en verslagen van succesvolle projecten. Hier zijn enkele ideeën om jullie op weg te helpen:

 

1: Voorwoord van de directeur

Een persoonlijke boodschap van de directeur of CEO kan een inspirerende start van het jaarboek zijn. Dit kan gaan over de visie van het bedrijf, de behaalde successen en de vooruitzichten voor het komende jaar.

 

2: Medewerkerportretten

Bij een jaarboek maken is een sectie gewijd aan portretten van medewerkers altijd een goed idee, compleet met leuke feitjes en persoonlijke mijlpalen. Introduceer ook alle nieuwe gezichten die zich het afgelopen jaar bij het team hebben gevoegd. Dit geeft een persoonlijk tintje aan het jaarboek en maakt het voor iedereen leuk om door te bladeren.

 

3: Project hoogtepunten

Bespreek de meest succesvolle projecten van het jaar. Dit kan in de vorm van casestudies, klantverhalen of projectoverzichten. Vertel wat de doelstellingen waren, hoe ze zijn bereikt en welke impact ze hebben gehad.

 

4: Evenementen en uitjes

Leg bij een jaarboek maken alle teamuitjes, feestjes en andere evenementen vast met levendige foto's en korte beschrijvingen. Dit herinnert iedereen aan de leuke momenten die jullie samen hebben beleefd.

 

5: Awards en erkenningen

Als het bedrijf prijzen of erkenningen heeft ontvangen, is dit zeker het vermelden waard. Dit benadrukt de prestaties en het harde werk van het team.

 

6: Teamfoto’s en fun pages

Voeg leuke teamfoto's en pagina's toe met grappige momenten, bloopers of informele shots. Dit geeft het jaarboek een luchtige noot en laat de menselijke kant van het bedrijf zien.

 

7: Blik op de toekomst

Bij een jaarboek maken is het leuk om af te sluiten met een vooruitblik op het komende jaar. Dit kan een boodschap van het managementteam zijn of een overzicht van de doelen en verwachtingen voor de toekomst.

 

Jaarboek maken en professioneel laten drukken

Als je het jaarboek eenmaal hebt samengesteld, is het tijd om het professioneel te laten drukken. Onze tip: een jaarboek maken in samenwerking met Boekenmakers. Dit is een voorbeeld van een gespecialiseerd bedrijf in jaarboeken. Ze bieden diverse opties aan voor papier, kaft, binding en afwerking, zodat je jaarboek er precies zo uitziet als jij voor ogen hebt. Bovendien kunnen de experts je helpen bij het ontwerp en de opmaak van het binnenwerk, om ervoor te zorgen dat het eindresultaat perfect is.

Nieuwste over Blog