Hoe bereid u uw tuin voor op de lente?

4 minuten leestijd

In een houten huis wonen is leuk, maar de tuin is ook belangrijk. Hoe belangrijk de juiste planten ook zijn, ze kunnen niet al het werk voor je doen. Een geweldige tuin vereist nog veel voorbereiding en onderhoud om zich te ontwikkelen. Voordat u in de lente begint met planten, volgen hier enkele tips om u te helpen de tuin voor te bereiden op een succesvol seizoen.

Nette schuur

De eerste tip is een opgeruimde schuur of tuinhuis. Niet alleen de binnenkant is belangrijk maar ook de buitenkant. Het is geen overbodige luxen om je schuur een keertje te schuren en hier een nieuwe laag verf op te doen. Hierdoor krijgt hij een mooi en fris uiterlijk waardoor het een mooie aanvulling is voor uw tuin. Zodra u de buitenkant heeft bijgewerkt kunt u naar de binnenkant gaan kijken, vaak is de schuur en plek om snel iets weg te zetten totdat deze helemaal vol zit met spullen die je niet nodig hebt of spullen waarvan je vergeten was dat je ze had. Ga daarom eerst door je spullen heen om te kijken wat weg kan. Dit scheelt meestal al de helft van alle spullen die er zijn. U kunt er ook aan denken al uw gereedschap op 1 plek te leggen of alles op 1 vaste manier in te delen. Zou houd u overzicht en zet u minder snel zomaar iets neer.  U kunt al uw spullen natuurlijk ook bewaren in een houten tuinhuis.

Welk gereedschap

Als u uw schuur aan het opruimen bent is het handig om een keer uw gereedschap te bekijken zo weet u precies wat u heeft en in welke staat dit gereedschap zich bevindt. Ook is het handig om de lades van uw houten tuinhuis de controleren. Het is makkelijk deze gereedschappen alvast bij elkaar te leggen en nog even langs de winkel te gaan als je nog iets nodig hebt. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat je hebt waardoor je makkelijker te werk kunt gaan met het juiste gereedschap. Door het juiste gereedschap te gebruiken kunt u goed te werk zonder al te veel gedoe. Bij maestrotuinhuizen.nl koopt u houten huizen op maat maar hierbij kunt u zelf nog wensen doorgeven.

Zaaien

In de koude dagen is uw gras natuurlijk aardig wat gegroeid. De ene kant zal hoog staan terwijl de andere kant misschien juist helemaal niet groeit. Daarom is het slim om uw gras te maaien. Zo maak je alles dezelfde lengte en kun je goed zien waar je gras extra aandacht nodig heeft. Nu ziet u dat uw tuin echt wel wat aandacht nodig heeft. Zorg ervoor dat u de oude en dode planten uit uw tuin verwijderd. De grond moet ook klaar gemaakt worden dit doe je door de grond om te ploegen en het onkruid te verwijderen. Bestrooi het gras rondom uw houten tuinhuis met kalk zodat uw aarde enorm vruchtbaar wordt. Hierdoor zal uw gras sneller gaan groeien mocht u hier weer gaan zaaien. Als de grond goed voorbereid is voor kunt u gaan zaaien. u kunt gemakkelijk een zakje zaad halen bij de tuinwinkel en vervolgens uw gehele tuin nog een keertje over strooien, zo krijgt u een volle tuin.

Nieuwste over Blog