/

Het vermogen van advocaat Inez Weski

6 minuten leestijd
Het vermogen van advocaat Inez Weski

Last Updated on: 20th juni 2024, 08:34 am

Inez Weski, een wereldwijd bekende strafrechtadvocaat. Weski staat bekend als een workaholic. Ze heeft zelf in meerdere interviews aangegeven dat haar wereld vooral bestaat uit dossiers en zittingszalen. Weski heeft in al haar jaren als strafrechtadvocaat een aantal beruchte cliënten gehad, hierover meer in dit artikel.

Wie is Inez Weski?

Weski studeerde rechten in Rotterdam en werd in 1978 beëdigd als advocaat. Sinds dat jaar werkte ze voor haar zus, Miriam Weski, die haar eigen advocatenbureau had ‘Weski Heinrici Advocaten’ in Rotterdam.

Binnen het advocatenbureau was Inez Weski verantwoordelijke voor de strafzaken. Sindsdien is ze binnengekomen in de kring van bekende strafrechtadvocaten.

Inez Weski omschrijft zichzelf als controlfreak, workaholic maar ook achterdochtig. Zij vindt dat dit een noodzakelijke eigenschap is om haar beroep goed uit te voeren.

Weski heeft in haar loopbaan een aantal beruchte cliënten gehad. De 2 bekendste namen zijn de Surinaamse ex-president Desi Bouterse en Ridouan Taghi.

Belangrijke punten in het leven van Inze Weski

Beëdiging als advocaatIn 1978 werd Inez als advocaat beëdigd.
Bekend van de volgende rechtszakenInez is vooral bekend van haar cliënten Ridouan Taghi en Desi Bouterse
AanhoudingOp 21 april 2023 werd Inez Weski gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie.
Vermogen van Inez WeskiZe houdt haar privé leven uit de picture. Maar het is wel bekend dat ze ongeveer een half miljoen per jaar verdiend.

Het vermogen van Inez Weski

Het opbouwen van een groot vermogen is vaak een kwestie van talent en geluk. In het geval van advocate Inez Weski is dat zeer zeker gelukt. Het exacte eigen vermogen van Weski is onbekend aangezien zij zeer gesteld is op haar privacy.

Wat wel bekend is het uurtarief, deze ligt namelijk op 400 euro exclusief btw. Op basis van dat tarief kom je uit op een jaaromzet van 480.000 euro. Dat vertaalt zich vervolgens naar een maandinkomen van bijna €23.00,- euro.

Als je er dan ook nog bij bedenkt dat Inez al vele jaren meedraait in de business, dan kun je er vanuit gaan dat haar bankrekening rijkelijk gevuld is en dat ze een echte ras ondernemer is.

Belangrijke rechtszaken

Inez Weski is bekend van een aantal grote rechtszaken. We lichten er een aantal voor je uit.

Desi Bouterse

Desi Bouterse is in 1999 veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997. Inez Weski heeft voor Bouterse een herzieningsverzoek ingediend bij de Hoge Raad vanwege nieuw en aanvullend bewijs dat Desi Bouterse zijn onschuld zou verklaren.

Ridouan Taghi

Haar meest recente, maar ook meest besproken cliënt, is Ridouan Taghi. Taghi was de meest gezochte crimineel van Nederland. Ridouan Taghi werd inmiddels ook internationaal gezocht omdat hij de belangrijkste persoon was binnen de organisaties: De Mocro-Maffia en motorclub Caloh Wagoh. Dit zijn zogenaamde moordcommando’s waar Taghi zijn liquidaties plande.

Taghi wordt volgens het OM verdacht van 17 liquidaties en heeft meerdere processen tegen zich lopen. Waaronder het Marengo-proces, waar ook de moord op misdaadverslaggever Peter R de Vries in behandeld wordt.

Inez Weski heeft Ridouan Taghi al die jaren bijgestaan als strafrechtadvocaat. Echter zijn er verdenkingen ontstaan bij het adres van Weski omdat zij ook gelinkt zou zijn aan de criminele organisatie.

Weski zou geheime informatie in en uit de zwaarbewaakte Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught naar derden hebben gebracht. Dit is natuurlijk streng verboden.

Weski heeft op basis van deze verdenkingen vastgezeten maar is inmiddels vrijgelaten. Weski blijft nog steeds verdachte maar niet in het Marengo-proces.

Inez Weski versus het OM

Na alle jaren dat Inez Weski de advocaat was van Taghi heeft zij altijd een wantrouwen gehad richting het Openbaar Ministerie. Zo heeft ze meerdere keren gezegd dat Nederland eruitziet als een politiestaat.

Weski is van mening dat justitie veelvuldig ‘’onrechtmatige constructies’’ bedenkt. Deze ‘’onrechtmatige constructies’’ worden, volgens haar, gebruikt in strafprocessen. In haar boek ‘De jacht op het recht’, dat in 2014 werd gepubliceerd, legt Inez Weski volgens Blik op de Wereld uit dat de overheid zichzelf onaantastbaar maakt. Dit door procedures tegen de staat te compliceren. Dit bemoeilijkt het verwerven van inzicht in de werking van de overheid.

Inez Weski legt ook uit in haar boek dat het griffierecht is verhoogd, gevangenissen werden gesloten en de advocaten vergoedingen zijn verlaagd.

Zo constateerde ze ook dat politiediensten steeds vaker bemand worden door laag opgeleide functionarissen.

Ook worden diensten uitbesteed aan partijen die buiten de parlementaire of rechterlijke controle opereren.

Lees ook over andere ondernemers:

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog