Eenvoudige manieren om je kantoor gezelliger te maken

4 minuten leestijd

Last Updated on: 4th november 2022, 02:42 pm

Door de pandemie hebben we veel geleerd. Omdat gedurende de corona crisis verwacht werd dat heel Nederland binnen bleef, hebben we allemaal nieuwe inzichten gekregen. Eén van de vele inzichten was het thuiswerken. Wat eerst per definitie op het kantoor afgemaakt moest worden aan werk, kon opeens ook thuis. Er werd door de pandemie plotseling om veel flexibiliteit gevraagd door bedrijven. Maar wat men niet in eerste instantie verwacht had, bracht het thuiswerken ook vele voordelen met zich mee. Na de corona crisis willen Nederlandse bedrijven thuiswerken blijven stimuleren. Ook hebben velen gerealiseerd hoe belangrijk het is om je in een prettige werkomgeving te bevinden. Of je kantoorplek nou zich thuis bevindt of op werk. Het is belangrijk om van je werkomgeving een gezellige plek te maken waar je ook energie uitkrijgt. Maar hoe maak je een kantoor gezellig? Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan unieke kantoor decoratie zoals een foto op canvas of een foto op hout? Er zijn nog meer eenvoudige manieren om je kantoor gezelliger te maken, lees dus snel verder!

Foto’s 

De allerleukste manier om je kantoorplek op te vrolijken is toch wel door het toevoegen van je favoriete foto’s. Hierdoor wordt je tijdens je werk weer herinnerd aan leuke herinneringen en de fijne mensen om je heen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je favoriete foto’s in traditionele fotolijstjes te plaatsen, maar er zijn tegenwoordig ook vele andere leuke ideeën. Zo kun je bijvoorbeeld je foto’s afdrukken op canvas in een maat naar wens. Maar je kunt een foto ook op hout afdrukken dat voorzien is van een whitewash afwerking. De kleuren van jouw favoriete foto komen hierdoor mooi naar voren. Daarnaast geeft het hout ook een zacht uiterlijk en een rustieke uitstraling. Doordat de verticale of horizontale plankrichting lichtelijk door het hout heen te zien is, geeft het een unieke gloed. Daarnaast is het voorzien van een ophangsysteem waardoor je jouw kantoorplek snel en gemakkelijk kan opvrolijken.

Kleur

Is jouw kantoor muur maar saai en wit? Denk er dan eens over na om jouw kantoorplek op te vrolijken met wat kleur! Dit kan al gelijk een hele andere uitstraling geven aan een ruimte. Bovendien geeft het je ook de inspiratie die je tijdens je werkuren nodig hebt. Maar welke kleur past het best bij jouw kantoorplek? De verschillende kleuren dragen ieder bij aan een andere sfeer. Oranje zorgt voor meer creativiteit, terwijl paars bijdraagt aan een betere concentratie. Grijs en donkerblauw geven daarentegen een meer zakelijke uitstraling aan jouw kantoorruimte. Kleur hoef je niet alleen toe te passen op de muur, maar het kan ook weer terugkomen op een speelse manier in je meubilair.

Groen

Een andere manier om gemakkelijk en snel je kantoorplek op te vrolijken, is door het toevoegen van meer groen. Bloemen en planten zorgen namelijk voor een natuurlijke en ontspannen uitstraling. Hierdoor kan stress vermindert worden. Ben jij niet zo’n liefhebber van planten en bloemen? Denk dan aan een moswand. Dit ziet er niet alleen sfeervol uit, maar het heeft ook nog eens een isolerende werking!

Nieuwste over Blog