Edward Hollander: huis, vrouw, vermogen, bedrijven en meer

8 minuten leestijd

Wat is het vermogen van Edward ‘Ed’ Hollander uit Valkenswaard, de bekende zakenman met een flinke bankrekening. Hij prijkt met aardig wat miljoenen op een hoge plek in de Quote 500.

Wie Edward niet kent, wil natuurlijk de herkomst van zijn miljoenen ontdekken. De multimiljonair komt namelijk uit de verzekeringswereld. In 2019 verkocht hij zijn bedrijf Taf Verzekeringen aan investeerder Parcom voor meer dan €250 miljoen. Maar voordat hij deze enorme klapper maakte, ging het hem minder voor de wind. Er is weinig te vinden het leven van Edward voor hij stinkend rijk werd, maar er gaan geruchten rond dat hij in de schuldsanering terecht is gekomen. Toch rechtte hij de rug en verdiende al zijn geld terug, maar ook wat miljoenen extra.

Taf Verzekeringen

Edward begon zijn carrière door een bedrijf op te zetten in verzekeringen. Hij begon met woonlastenverzekeringen in 2005, maar specialiseerde zich in overlijdensrisicoverzekeringen in 2007. Hij pakte ook arbeidsongeschiktheidsverzekeringen mee, maar sloeg de grootste slag met levensverzekeringen. Edward wist dat een transparante markt nodig was in deze branche en met de komst van Taf schudde de hele verzekeringswereld die zich met overlijdensrisico bezighield, flink op. Mede daardoor begonnen prijzen voor de verzekering te dalen. Met deze verzekeringen gaan mensen vaak toch net wat zekerder door het leven. Taf Verzekeringen bestaat nog steeds, maar Ed heeft er inmiddels dus afscheid van genomen.

Auto

Net zoals elke grote jongen in de lijst der rijker, heeft ook Edward een snelle bak op de oprit klaarstaan. Ed is bekend om zijn auto en hij valt natuurlijk ook wel op als hij met zijn paarse Rolls Royce rondrijdt. Een auto zoals die kost natuurlijk ook flink wat geld. Het model dat hij rijdt, is een phantom, maar dus wel een paarse editie. We moeten dus gokken wat hij voor de Rolls Royce heeft betaald. In Nederland kan je vanaf 400.939 euro een Rolls-Royce rijden. Voor dat geld rijd je in de Rolls Royce Ghost, de goedkoopste Rolls-Royce van Nederland. De Phantom die Ed rijdt komt eerder uit tussen 557.980 tot 650.890. Waarvan we er vast wel van mogen uitgaan dat hij de duurdere variant rijdt.

Werk

Hoewel Ed hard gewerkt heeft, houdt hij ook wel van zijn vrije tijd. Dat zou je wel kunnen zien aan zijn werkschema. Het schema dat nu van hem bekend is. Edward werkt namelijk maar anderhalve dag in de week. De rest van de week geniet hij van zijn vrije tijd en is hij bezig met zijn hobby’s en zijn gezin. Helemaal stilzitten is dus ook geen optie voor hem en dat blijkt weer uit zijn acties. Want je bent een ondernemer of je bent het niet en Edward Hollander is een ondernemer is hart en ziel.

Hotel

Ed kocht vorig jaar namelijk ook een hotel. Hij kocht het Pullman-hotel in Eindhoven, vlakbij zijn woonplaats Valkenswaard. Het hotel kostte hem een slordige €60 miljoen. ‘Ik heb alleen het vastgoed gekocht en bemoei me niet met de exploitatie. Maar er zijn goede ontwikkelingen, omdat de gemeente Eindhoven de locatie van het hotel heeft aangemerkt als focusgebied voor hoogbouw. Dit betekent dat er een mogelijkheid is om een gebouw tot 105 meter hoog te realiseren, drie keer zo hoog als het Pullman! Dat gaan we de komende maanden serieus onderzoeken,’ laat Edward weten aan Quote 500.  

Vermogen

Als het gaat om vermogens is het natuurlijk altijd schatten. Niemand deelt precies hoeveel geld ze hebben, maar de Quote 500 kan toch altijd een aardige lijst maken. Vorig jaar, dus in 2021, werd Edward geschat op een vermogen van maar liefst 340 miljoen. Met dat vermogen is hij op plek 135 te vinden. De redactie ontdekte de miljonair pas in 2018, dus Edward is aardig snel geklommen in de lijst voor meest rijke mensen van Nederland, maar ook in populariteit en bekendheid is hij gegroeid.

Over de jaren heeft hij dus genoeg vermogen opgebouwd. In de jaren dat hij bekend was bij Quote 500, heeft dat blad zijn vermogen altijd boven de 200 miljoen geschat. Hoe hij er de jaren daarvoor voor stond is niet bekend, maar we gaan er vanuit dat hij sinds 2005 genoeg geld tot zijn beschikking had en in 2018 met de verkoop van zijn bedrijf in één klap multimiljonair is geworden.

  • Jaar 2020: 340 mln.
  • Jaar 2020: 325 mln.
  • Jaar 2019: 300 mln.
  • Jaar 2018: 200 mln.

De cijfers voor 2022 zijn nog niet bekend, maar zoals elk jaar komt de Quote 500 er weer aan en ook dit jaar zal er waarschijnlijk een riante plek zijn voor Edward Hollander en zijn miljoenen. Het blad brengt de lijst elk jaar op 2 november uit.

Relatie

Edward Hollande heeft inmiddels een nieuwe relatie, zo maakte hij bekend. Hij datet nu met Amanda Balk. Ze is 33 jaar en ze begon haar carrière als model. Later stapte ze over naar bewegend beeld en werd bekend bij meerdere televisieprogramma’s. Ze deed mee aan programma’s zoals De gouden kooi. In dat programma werd een groep kandidaten opgesloten in een luxueuze villa. De laatst overgebleven kandidaat kon die villa winnen en een bedrag van € 1 miljoen. Amanda heeft 1 jaar en 4 maanden in de villa gezeten en werd 3e in het programma. Ze heeft ook meegedaan aan het programma Echte meisjes in de jungle. In 2018 startte ze haar eigen reality-serie op YouTube. Vernoemd naar de Kardashians heette die serie: Keeping up with the Balkjes. Ze is dus een bekend gezicht in de media en vindt het dan ook niet erg om met gefotografeerd te worden.

Na geruchten op diverse roddelkanalen, bevestigt haar manager dat Amanda een nieuwe relatie heeft. “Hij is stabiel, ze zijn ontzettend verliefd en hij is een goede vader, en dat laatste is vooral een aanwinst in het leven van de dochter van Amanda. Eind goed, al goed”, vertelde Amanda’s manager. Amanda was eerder samen met de bekende DJ Afrojack. Samen kregen ze een dochter die Vegas heet.

Scheiding

Edward zit zelf in een echtscheidingsprocedure met zijn vrouw als hij Amanda ontmoet. Ze hebben samen een vakantie gevierd in Dubai en hij draait er niet omheen. Hij laat weten dat hij een toekomst samen het haar ziet. Omdat Ed dus niet meer bij zijn vrouw zou zijn, hoeft de miljonair niet langer stiekem af te spreken met zijn nieuwe vlam en lijkt zijn leven weer compleet.

Nieuwste over Topondernemers