Drie trips voor een leuk bedrijfsuitje

4 minuten leestijd

Last Updated on: 12th december 2022, 03:50 pm

Lijkt het jou leuk om binnenkort een bedrijfsuitje te organiseren? Het heeft een positief effect op de teamsfeer door op z’n tijd gezamenlijk een leuke activiteit in te plannen. Collega’s informeel leren kennen, breekt vaak het ijs tussen collega’s. Dit bevordert ook indirect het onderlinge vertrouwen tussen collega’s. Kun jij wel inspiratie gebruiken voor een leuk teamuitje? Lees dan snel verder, want wij hebben drie ideeën hiervoor op een rijtje gezet.

Pubquiz

Eén van de manieren om het ijs te breken, is door het organiseren van een pubquiz. De setting van een pubquiz bevordert namelijk de samenwerking tussen collega’s. Doordat collega’s in teams worden ingedeeld, leren ze elkaar beter kennen onder het mom van een gezamenlijk doel: winnen! Je zult zien dat opeens de rustige collega ook bloedfanatiek wordt. Door de rivaliteit wilt iedereen namelijk winnen bij het spelen van een pubquiz. Daarnaast is dit teamuitje ook ideaal met regenachtig of koud weer. 

Nieuwjaarsquiz

Heb jij al een idee hoe je het nieuwe jaar het best in kunt gaan met collega’s? Dit kan met een nieuwjaarsquiz. Dit is een perfecte aangelegenheid om gezamenlijk het jaar af te sluiten en een nieuw jaar aan te gaan. Je kunt in deze quiz gebeurtenissen en herinneringen van het afgelopen jaar verwerken. Daarentegen is het ook leuk om vragen te verwerken met een blik vooruit naar het aankomende jaar. Vind jij het lastig om deze vragen zelf te bedenken? Geen zorgen, want Quizmasters kunnen jou van de perfecte vragen voorzien. Zij hebben de kennis van alle leuke weetjes over zowel het afgelopen jaar als het aankomende jaar. Je kunt de nieuwjaarsquiz ook combineren met een heerlijke nieuwjaarsborrel of diner. 

Karaoke avond

Laten we eens eerlijk zijn, is het niet het allerleukst om jouw favoriete nummer keihard mee te zingen? Met karaoke worden bekende nummers afgespeeld zonder het gezang, kun je zelf helemaal los gaan. Je krijgt overigens wel de hulp van ondertiteling tijdens het meezingen. Ongeacht of jij of andere goed kunnen zingen, beleef je met een karaoke avond ontzettend veel plezier. Zo’n avond staat compleet in teken van gezelligheid en gelach. 

Voordelen

Waarom is het zo belangrijk om af en toe een teamuitje te organiseren? Na al die uren gewerkt te hebben, is het soms wel eens tijd voor wat ontspanning. Bovendien kan het zo zijn dat door corona het groepsgevoel eventueel afgenomen is. Door de pandemie hebben veel werknemers vanuit huis gewerkt. Maar ook na de pandemie willen Nederlandse bedrijven thuiswerken blijven stimuleren. Dit brengt vele voordelen met zich mee, zoals flexibiliteit en minder reistijd. Toch kan het ook zo zijn dat het groepsgevoel daardoor afgenomen is, omdat veel collega’s elkaar steeds vaker online spreken. Het is belangrijk om ook elkaar fysiek te blijven ontmoeten. Een bedrijfsuitje kan dus precies zijn wat jouw team op het moment nodig heeft. Daarnaast is een teamuitje goed om elkaar beter te leren kennen, samenwerking te bevorderen en werknemers simpelweg te belonen met een leuke dag. Eén ding is zeker: het draagt positief bij aan de werksfeer van de groep.

Nieuwste over Topondernemers