Dit zijn de 10 grootste online retailers van Nederland

3 minuten leestijd

Online shoppen is steeds populairder. Het is steeds makkelijker om over de hele wereld spullen te bestellen en aan je deur te laten bezorgen. Maar wist je dat er een aantal hele grote webshops gewoon van Nederlandse bodem zijn? Wij zetten de 10 grootste online retailers op een rijtje.

Bol.com

Bol.com is met 1,2 miljard omzet vorig jaar nog altijd de grootste webwinkel van Nederland, blijkt uit de nieuwe Twinkle100. Bol.com opende op 30 maart 1999 zijn winkeldeuren. Ruim twintig jaar later heeft de winkel 12,5 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een assortiment van ruim 31 miljoen artikelen.

Coolblue

De nummer twee is de Ahold-dochter Coolblue met een omzet van 884 miljoen. Coolblue is een Nederlands e-commerce bedrijf. Naast dat het de tweede grootste webshop van Nederland is, heeft Coolblue ook zeventien fysieke winkels.

Zalando

Zalando heeft jaarlijks een omzet van 670 miljoen euro. Zalando is een van oorsprong Duitse webshop, maar is inmiddels actief in 17 Europese landen. Zalando is een webshop voor schoenen, kleding en mode-accessoires.

Wehkamp

Wehkamp staat op een mooie vierde plaats met een jaar omzet van 570 miljoen euro. Het is een online warenhuis waar je echt alles kunt kopen. Is er iets niet goed geleverd of verkeer gegaan? Dan lossen ze dat altijd netjes op via de wehkamp klantenservice.

Albert Heijn Online

Albert Heijn online haalde afgelopen jaar een omzet van 480 miljoen euro. Naast dat ze een van de grootste supermarkketens van Nederland zijn, doen ze het online ook goed. Vooral afgelopen corona-jaar heeft goed uitgepakt voor ze.

The Learning Network

Met 288 miljoen euro jaaromzet staat dit bedrijf op een mooie zesde plek. Dit bedrijf is een educatieve dienstverlener en leveren studieboeken en digitale licenties aan leerlingen en studenten.

Amazon

Amazon staat in Nederland op de zevende plek met een jaaromzet van 230 miljoen euro. Pas sinds begin 2020 hebben we in Nederland ook Amazon. Desondanks is dit bedrijf ontzettend snel aan het groeien. Sindsdien is het voor winkels mogelijk om via het platform van de webwinkelreus hun eigen producten te verkopen.

H&M

H&M heeft een jaaromzet van 220 miljoen euro. Dit bedrijf heeft zowel fysieke winkels als een webwinkel en verkoopt vooral kleding, maar ook huis accessoires.

MediaMarkt

MediaMarkt heeft een nette jaaromzet van 210 miljoen euro. Maar is wel ingehaald door de grote concurrent Coolblue. Ook de fysieke winkels lijken minder te gaan en verdwijnen steeds vaker uit het stadsgezicht.

De Bijenkorf

Op de laatste plek staat De Beijenkorf met een jaaromzet van 180 miljoen euro. Dit chique Nederlandse warenhuis verkoop van alles.

 

Nieuwste over Blog