Dit mag niet ontbreken aan een goede thuiswerkplek

2 minuten leestijd

Hoewel de besmettingscijfers dalen, is het overheidsadvies nog steeds: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Als werkgever kun je een aantal dingen doen om thuiswerken voor je werknemers zo comfortabel mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het verstrekken of (deels) vergoeden van essentiële items voor een goede thuiswerkplek. Hier lees je wat niet mag ontbreken aan een fijne thuiswerkplek.

Bureau en bureaustoe

Een goede thuiswerkplek begint bij een (verstelbaar) bureau en een bureaustoel, want werken aan de keukentafel is niet bepaald bevorderlijk voor je werkhouding. Nóg beter: een zit-sta bureau, zodat je zittend en staand werken kunt afwisselen. Staand werken verhoogt je productiviteit en verbetert je doorbloeding. Bijkomend voordeel: je verbrandt meer calorieën dan wanneer je de hele dag zittend werkt.

Laptop accessoires

Tegenwoordig werkt bijna iedereen op een laptop. Daarom zijn een laptopstandaard, los toetsenbord en een losse muis essentieel voor een goede werkhouding. Met een laptopstandaard plaats je het scherm van je laptop op ooghoogte, zodat je niet de hele tijd voorovergebogen achter je laptop zit. Dit verkleint de kans op nek-, schouder- en rugklachten.

Een noise-cancelling koptelefoon

Niet iedereen heeft de luxe van een aparte kantoorruimte in huis of elke dag het rijk alleen. Huisgenoten, kinderen of een partner die óók thuiswerkt kunnen ervoor zorgen dat je je maar moeilijk kunt concentreren en steeds afgeleid bent. Een noise-cancelling koptelefoon is dan ideaal. Deze koptelefoon filtert storende omgevingsgeluiden, zodat jij je kunt focussen op je werk.

Een computerbril of bril met blauwlichtfilter

Goed zicht op je werkplek is essentieel om je werk goed te kunnen doen. Merk jij dat je gedurende de werkdag je ogen erg moet aanspannen of heb je aan het einde van de dag last van vermoeide ogen? Dan is een computerbril of een bril met blauwlichtfilter misschien wel iets voor jou. Een computerbril is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd op de afstand tussen je ogen en je beeldscherm. Een bril met blauwlichtfilter bevat een speciale coating die het blauwe licht van je beeldscherm filtert. Wil je meer weten over de voordelen van deze brillen? Laat je dan adviseren door een opticien.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips