Deze zaken worden vaak uitbesteed maar kunnen makkelijk zelf gedaan worden

4 minuten leestijd

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je bij een vriend of vriendin op bezoek bent, dat je hen hoort klagen over een probleem waar ze vervolgens een professional voor inschakelen. Terwijl het heel goed zou kunnen dat jij denkt: waarom betaal je geld om iemand te laten doen, dit is werk wat je heel makkelijk zelf kan oppakken! Deze voorbeeld is toepasbaar op heel veel verschillende soorten situaties. Benieuwd wat voor zaken nog meer zelf gedaan kunnen worden, terwijl er vaak ene professional voor wordt gevraagd? Wij maakten een overzicht in dit artikel.

Schilderen

Moet er een muur netjes gewit worden, dan grijpen veel mensen al snel naar de telefoon om een schilder te bellen. Toch is dit in veel gevallen helemaal niet nodig. Als je nog nooit geschilderd hebt, denk je misschien dat het heel ingewikkeld is of dat je het niet zou kunnen. Toch hoef je je daar (vrijwel altijd) geen zorgen over te maken. Hoewel professionele schilders zeker niet te vergelijken zijn met amateurs qua professie, is het simpel witten of kleuren van een muur echt niet zo ingewikkeld als het lijkt. Zorg echter wel dat je goed schilderstape hebt en dat je alles waar geen verf mag kopen goed hebt afgetapet. Als dat gedaan is, kan er eigenlijk weinig fout gaan. Vraag je lokale bouwmarkt naar de meest geschikte hulpmiddelen voor schilders om zeker te weten dat je de juiste kwasten of rollers hebt.

Website bouwen

Als je geen verstand hebt van websites of coderen, dan denk je waarschijnlijk dat jij niet de juiste persoon bent om een website te gaan bouwen. Toch hoeft niets minder waar te zijn, zeker wanneer je gebruik maakt van een fijne, makkelijke en toegankelijke hostingpartij. Hiermee wordt een website maken een fluitje van een cent! Vaak is de hele website al ontworpen, en hoef jij alleen maar wat te veranderen aan de inhoud en lay-out. Ook voor andere opdrachten, buiten een simpele website, kun je zelf de draad oppakken. Een webshop bouwen kun je namelijk ook zelf wanneer je je er een beetje in verdiept.

monitor showing Java programming

Het pimpen van meubels

Steeds vaker zie je op Instagram de trend voorbij kopen dat mensen ‘lelijke’ meubels bij een kringloop op de kop tikken, om deze vervolgens zelf te pimpen en een nieuw uiterlijk te geven. Zo kun je je huis in no-time een make-over geven zonder dat het geld kost óf je er een professional voor nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is tijd om naar de kringloop te gaan én je meubels een nieuw likje verf te geven.

Fotografie

Natuurlijk hebben professionele fotografen een ander oog voor hun werk dan amateurfotografen, maar dat betekent niet dat mensen zonder een carrière in de fotografie geen goede foto’s kunnen maken. Als er een goede camera aanwezig is, dan is het niet heel moeilijk om zelf een redelijk plaatje te schieten. Tegenwoordig hebben moderne telefoons zelfs zo’n goede camera, dat je ook daarmee mooie foto’s maken kunt. Echter is ook de nabewerking een belangrijk onderdeel van fotografie, maar ook daarvoor heb je tegenwoordig steeds meer online programma’s die een professionele nabewerking voor amateurs aanbieden.

Nieuwste over Topondernemers