Dé 5 beste manieren om duurzaam te ondernemen

4 minuten leestijd

Last Updated on: 9th januari 2023, 02:10 pm

Duurzaamheid staat voor veel bedrijven vandaag de dag erg hoog in het vaandel. Door op een duurzame manier je bedrijf te runnen is het dan ook gelijk mogelijk om je steentje bij te dragen aan een groenere en schonere wereld. Wat we alleen wel zien is dat veel ondernemers niet weten waar ze moeten beginnen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen willen we het wat makkelijker voor je maken. In dit artikel vind je daarom de beste manieren om duurzaam te ondernemen!

Voer recyclingmaatregelen in

Wil je op een zo duurzaam mogelijke manier je bedrijf runnen dan is het van cruciaal belang om te denken aan de nodige recyclingmaatregelen. Los van een rolcontainer huren en mensen bewust maken van het scheiden van afval is er vrijwel niets anders nodig. Zorg ervoor dat er voldoende recyclingbakken verspreid over het pand staan en promoot het gebruik hiervan. Zo kun je helpen om de hoeveelheid MKB-afval te reduceren en te recyclen.

Bespaar zoveel mogelijk energie

De volgende stap is om te denken aan de energiebesparende maatregelen die je in zou kunnen voeren op de werkvloer. Zoek naar manieren om energie te besparen in het kantoor. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van energiezuinige verlichting, zoals LED lampen. Je kunt ook kiezen voor het installeren van bewegingssensoren die het licht uitschakelen als er niemand in de ruimte is. Ook kun je overwegen om energiezuinige apparaten te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan laptops in plaats van desktopcomputers.

Gebruik duurzame materialen

Het inrichten van het kantoor kan ook op een duurzame manier plaatsvinden. De beste manier om hiervoor te zorgen is door duurzame materialen te gebruiken in het kantoor. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van gerecycled papier, biologisch afbreekbare plastic zakken of het gebruik van meubels gemaakt van duurzame houtsoorten. Vandaag de dag zijn duurzame materialen bij veel bedrijven terug te vinden, met als gevolg dat de opties ook gelijk veel ruimer zijn dan voorheen. Deze hoge mate van diversiteit van duurzame materialen maakt het nog makkelijker om je bedrijf groen te maken.

Maak gebruik van hernieuwbare energie

Overweeg om hernieuwbare energiebronnen te gebruiken in het kantoor, zoals zonnepanelen of windenergie. Dit kan helpen om het energieverbruik te verminderen en bij te dragen aan een beter milieu. Daar komt bij dat je door middel van de verschillende subsidies op zowel gemeentelijk als nationaal niveau zelf niet veel hoeft te betalen voor deze verduurzaming. Hierdoor is het een zeer toegankelijke manier om te denken aan je ecologische voetafdruk.

Kies nog vaker voor digitale communicatie

De laatste tip is om te zoeken naar manieren om het gebruik van papier te verminderen. Dit kan je doen door nog vaker te kiezen voor digitale communicatie. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van e-mail in plaats van het versturen van fysieke brieven of door het houden van videoconferenties in plaats van fysieke vergaderingen. Hoe meer digitale communicatie, hoe minder verspilling bij jou op het werk. Als het mogelijk is kan je overwegen om thuiswerken de norm de maken. Dit kan helpen om de uitstoot van CO2 te verminderen, aangezien mensen niet meer hoeven te reizen naar het kantoor.

Nieuwste over Blog