Beter worden in het aanbieden van Live streaming: onze 7 handige tips

5 minuten leestijd

Last Updated on: 8th maart 2024, 09:06 am

De laatste paar jaar is streamen op het internet steeds gangbaarder geworden. Een live video uitzending op het internet zal je waarschijnlijk bekend voorkomen: het gaat om het uitzenden van live video-inhoud. De mogelijkheid om een mooie video te maken en die via verschillende streaming media uit te zenden wordt steeds belangrijker om op te vallen op allerlei platforms, of het nu voor je persoonlijke rekening is of voor je bedrijf.

Het maakt niet uit wat je passie is, van koken tot zingen tot schilderen tot thuis sporten, er is nu een soort kwaliteitsstandaard. Het is helaas waar dat als je deze norm niet haalt, andere streamers zowel door de platforms als door de kijkers gemakkelijker opgemerkt zullen worden. Hier zijn onze zeven tips die je zeker zullen helpen je streaming prestaties op te voeren.

Zorg dat de internetverbinding van hoge kwaliteit is

Vaak lopen live uitzendingen uit of verliezen ze hun dynamiek door verbindingsproblemen. Je uitzending kan zelfs door een korte of tijdelijke onderbreking verknoeid worden. De kans bestaat dat je bij dit voorval ook een aantal viewers kwijt bent. Om dit te voorkomen, zorg je ervoor dat je verbinding sterk is en dat de signaalsterkte stabiel is.

Zorg dat je streaming locatie aantrekkelijk is

Het is van essentieel belang dat je de locatie en de accessoires erin zorgvuldig kiest als je wilt streamen. Dit bepaalt in de eerste plaats de reactie van je publiek en of ze zich erin zullen en herkennen. Door je imago op te voeren, moet je opstelling je wereld of je bedrijf op een positieve en aangename manier voorstellen.

Oefen alleen met livestreamen voor je naar heel de wereld streamt

Om in vorm te komen en bepaalde aspecten te verbeteren gaat er niets boven een proefsessie. Je kunt oefenen voor een spiegel, wat een eenvoudige en effectieve methode is. Naast je telefoon kun je ook je webcam gebruiken om jezelf op te nemen. De technische aspecten van live uitzenden lijken op die van het uitzenden van opgenomen video’s, maar jezelf opnemen is mogelijk zonder dat je hele gemeenschap je kan zien. Voor live video’s kun je op alle sociale netwerken je privacy instellingen aanpassen. Op die manier kun je video’s maken die alleen voor jou toegankelijk zijn.

Maak video’s met kwaliteitsmateriaal

Voor een high-definition video en een comfortabele werkomgeving heb je goed presterend materiaal nodig. Het gezichtsveld, d.w.z. het te bestrijken gebied en de diepte van het te bekijken beeld, is een belangrijke factor bij de keuze van een goede camera. Als je een smartphone gebruikt, gebruik dan een statief of een stand om het filmen te vergemakkelijken. De geluidskwaliteit van een externe microfoon zal ook altijd beter zijn dan die van een camera of smartphone. Wat belichting betreft kun je kiezen tussen kunstlicht of natuurlijk licht.

Boei je kijkers

Het is belangrijk te begrijpen dat een live stream niet hetzelfde is als een in een studio opgenomen programma. Het belang ervan ligt in de uitwisseling die plaatsvindt met de kijkers. Wie mee wil doen kan dat doen door commentaar achter te laten of door deel te nemen met een live reactie. 

Behoud een op de gemeenschap gerichte mindset

Dit moet je doen als je wilt dat je live video succes heeft. Als je je blijft richten enkel op je houding, loop je het risico dat je het belangrijkste uit het oog verliest: je gemeenschap. De focus moet niet op jou liggen, de focus moet op je publiek liggen. Live shows zijn bedoeld om momenten van connectie te creëren tussen jou en je publiek. Meestal gebeurt dat door ze advies te geven over een bepaald onderwerp.

Houd je ogen op de camera gericht

Tenslotte is oogcontact uiterst belangrijk, of je nu met iemand praat of voor een camera staat. Zorg ervoor dat je direct naar de camera kijkt in plaats van naar het scherm. Het is niet alleen waarschijnlijker dat mensen je woorden zullen onthouden als ze deze van jou horen, maar je komt er ook eerlijker door over.

Pixabay

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog