/

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van videowall-oplossingen

4 minuten leestijd
Belangrijke overwegingen bij het kiezen van videowall-oplossingen

Steeds meer bedrijven kiezen voor het monteren van een videowall. Een dergelijk scherm zorgt voor een eenvoudige en interactieve communicatie met je klanten of bezoekers. Wil je zelf een exemplaar bestellen? Lees je dan van tevoren in of laat je informeren door een specialist.

Ben je van plan een videowall te creëren in je bedrijfspand, praktijkruimte of verenigingsgebouw? Dat is een uitstekende keuze! Via een videowall kun je namelijk heel direct communiceren met je klanten, relaties of leden. Geef het beeldscherm zeker een prominente plek, zodat de boodschap direct in het oog springt en mensen onmiddellijk weten waar je organisatie voor staat. Bij het kopen van een videowall is het goed om te letten op een aantal punten, zoals de bedieningsopties, het verbruik, de montage en natuurlijk de prijs.

Wat is je budget?

Natuurlijk heeft niet ieder bedrijf of elke club hetzelfde budget beschikbaar. Gelukkig is er altijd een passende oplossing op maat. Heb je een ruim budget te besteden? Dan is het natuurlijk mooi om te investeren in een extra grote videowall van de hoogste kwaliteit. Bedek bijvoorbeeld een hele wand met nieuwtjes, behaalde successen en de mooiste beelden uit je organisatie. Heb je een klein bedrijf met een bescheiden reclamebudget? Voeg dan één of twee videoschermen toe aan je etalage of het interieur van je winkel, restaurant of café. Hierop kun je aanbiedingen van de dag of week dynamisch afwisselen met sfeerbeelden van je bedrijf!

Waar moet de videowall worden opgehangen?

Een goede videowall bestaat uit twee of meer aan elkaar gekoppelde schermen die ervoor zorgen dat je bedrijfsboodschap op een visueel aantrekkelijke manier wordt getoond aan je doelgroep. Meestal worden ze als rechthoekig of vierkant geheel aan de muur bevestigd. Dit kan met vaste of beweegbare beugels voor videowalloplossingen. Ga je voor nog opvallender? Bevestig de schermen dan op een speelse en activerende manier met elkaar, zoals in een diagonale opstelling. Ook kun je kiezen voor montage in een vrijstaande zuil. Op deze manier kun je het scherm eenvoudig verplaatsen en vormt het echt een eye catcher!

Het thema duurzaamheid

Vrijwel alle videowalls die je op dit moment koopt, zijn voorzien van een LED-display. Dit type scherm is zeer energiezuinig en gaat ook nog eens extra lang mee. Let er bij de aanschaf van je nieuwe videowall dus op dat je gaat voor LED. Hiermee kun je heel eenvoudig je bedrijf verder verduurzamen.

Eenvoudige bediening

Een videowall bestaat uit meerdere schermen die aan elkaar gekoppeld zijn. Ze staan in verbinding met een processor, die de beelden doorgeeft. Je kunt kiezen voor een processor die je met een toetsenbord en muis kunt bedienen. Hierbij moet je er echter wel voor zorgen dat je deze randapparatuur altijd bij de hand hebt. Veel eenvoudiger daarentegen is een videowall met touch screen-bediening. Deze kun je gemakkelijk en op elk moment een nieuwe opdracht geven, zonder dat je er extra apparaten voor nodig hebt.

Laat ook jouw bedrijfsboodschap van het scherm knallen via een prachtige videowall!

Nieuwste over Blog