Alles wat je moet weten over de frequentieregelaar

4 minuten leestijd

Last Updated on: 6th februari 2023, 09:05 am

Als het aankomt op het in orde brengen van de elektriciteit bij jou in huis of op kantoor is het van cruciaal belang om over de juiste onderdelen te beschikken. Eén van de onderdelen die in sommige gevallen noodzakelijk is voor het elektriciteitsnet is de frequentieregelaar. Nu begrijpen we het maar al te goed als je eigenlijk geen idee hebt wat dit voor regelaar is. Om je toch op weg te helpen hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten. Lees dan ook snel verder om alles te leren over de functie van de frequentieregelaar!

Wat doet een frequentieregelaar?

Op dit moment zijn er veel mensen die bij ons aankloppen voor het bestellen van een frequentieregelaar of een installatieautomaat. Nu zien we alleen dat er een groot aantal mensen eigenlijk geen duidelijk beeld heeft over wat een frequentieregelaar is. Het is dan ook handig om eerst eens te kijken naar de functie van dit apparaat. Een frequentieregelaar, ook bekend als een variable frequency drive (VFD), is een term voor een speciale soort motorregelaar die de snelheid van een elektromotor regelt door de frequentie van de stroomtoevoer aan te passen. Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar het houdt in dat de regelaar dus de juiste frequentie aanpast om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier werkt.

Voordelen van de frequentieregelaar

Goed, met de frequentieregelaar is het dus mogelijk om de frequentie van de stroomtoevoer aan te passen. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen hiervan vraag je je af? Een van de belangrijkste voordelen die als muziek in de oren zal klinken is natuurlijk de energiebesparing. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat de regelaars het energieverbruik van een motor aanzienlijk kunnen verminderen door de snelheid ervan te regelen op basis van de vereiste belasting. Dit zorgt voor een enorme verlaging van de elektriciteitskosten en een verhoging van de efficiëntie van het systeem. Logisch, het systeem heeft nu eenmaal niet meer stroom nodig dan ook daadwerkelijk vereist is.

Maar dat is niet het enige voordeel van de frequentieregelaar voor jouw stroomnet. Door middel van een frequentieregelaar is het namelijk ook mogelijk om te beschikken over meer controle over de motorsnelheid en de bijbehorende koppel. Dit maakt ze dus ideaal voor die toepassingen waarbij je een nauwkeurige regeling nodig hebt.

Ook een goede frequentieregelaar bestellen?

De info uit dit artikel heeft je als het goed is meer laten zien over de functie van de frequentieregelaar en over de voordelen die dit apparaat met zich mee weet te brengen. Door deze vele voordelen is het dé aanwinst voor iedereen die op zoek is naar een professioneel stroomnet bij hem of haar in het pand. Let bij je aankoop wel altijd even goed op het model wat je koopt. Hier kunnen namelijk onderling nog best wel wat verschillen tussen zitten, zowel voor de functionaliteiten als voor de kwaliteit die je krijgt.

Nieuwste over Blog