Alle praktische overwegingen bij het gebruik van infraroodpanelen in bedrijfshallen

3 minuten leestijd
Alle praktische overwegingen bij het gebruik van infraroodpanelen in bedrijfshallen

Infraroodverwarming is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de efficiënte en comfortabele manier om bedrijfshallen te verwarmen. Met de voordelen van gelijkmatige warmteverdeling, lagere operationele kosten en eenvoudige installatie, is het geen verrassing dat steeds meer bedrijven hiernaar overschakelen. Er zijn wat praktische overwegingen waar je rekening mee moet houden om het maximale uit je verwarmingssysteem te halen. We lichten deze graag voor je toe.

Dimensionering van het verwarmingssysteem

Wil jij je bedrijfshal verwarmen met infrarood panelen? Dat is het belangrijk om het verwarmingssysteem correct te dimensioneren om ervoor te zorgen dat het voldoende warmte levert voor je hele bedrijfshal. Dit omvat het bepalen van de benodigde warmte-output op basis van de grootte van de ruimte, de isolatie, het gebruikspatroon en andere factoren. Een professionele warmteberekening kan helpen bij het bepalen van de juiste capaciteit van de infraroodpanelen.

De positionering van de panelen

Het kiezen van de juiste plek van de infraroodpanelen is super belangrijk voor een efficiënte warmteverdeling in de bedrijfshal. Plaats de panelen strategisch op plaatsen waar ze de meeste warmte kunnen leveren en waar mensen en apparatuur zich bevinden. Een goed verdeelde plaatsing zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de hele ruimte en zorgt ervoor dat koude plekken afnemen.

Integratie met bestaande verwarmingssystemen

Soms kan het zinvol zijn om infraroodverwarming te integreren met bestaande verwarmingssystemen, zoals luchtverwarming of stralingsverwarming. Dit kan helpen om de efficiëntie te verbeteren en de operationele kosten te verlagen. Zorg er hierbij wel voor dat de systemen goed op elkaar zijn afgestemd en dat er geen conflict ontstaat tussen verschillende verwarmingsbronnen.

Het regelen en programmeren van infraroodpanelen

Het vermogen om de infraroodpanelen te regelen en te programmeren is belangrijk voor het optimaliseren van het comfort en het minimaliseren van energieverbruik. Kies voor panelen met geavanceerde regeltechnologieën die het mogelijk maken om de temperatuur nauwkeurig te regelen op basis van de behoeften van de ruimte en het hoe vaak ze gebruikt worden. Programmeerbare thermostaten en timers helpen om de verwarming af te stemmen op de werktijden en bezettingsgraad van de bedrijfshal.

Het onderhouden en de veiligheid

Ten slotte is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan de infraroodverwarmingssystemen om de beste prestaties te garanderen en de levensduur te verlengen. Controleer de panelen regelmatig op beschadigingen of slijtage en reinig ze wanneer nodig om een optimale werking te behouden. Zorg er ook voor dat de panelen voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en laat de installatie uitvoeren door gekwalificeerde professionals.

Door deze praktische overwegingen in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat het gebruik van infraroodpanelen in je bedrijfshal niet alleen zorgt voor een comfortabele werkomgeving, maar ook bijdraagt aan een efficiënte en kosteneffectieve verwarmingsoplossing. 

Nieuwste over Blog