6 verzekeringen voor zelfstandige ondernemers

4 minuten leestijd

Als starter of zelfstandig ondernemer is het goed om je te verzekeren. Denk aan ziekte, ongevallen of andere onvoorziene zaken. Je verzekeren is daarom verstandig om te doen. Wij hebben de 6 meest gekozen verzekeringen door zelfstandige ondernemers op een rij gezet voor jou!

Een zakelijke verzekering sluit je af als je hebt gekeken naar de risico’s binnen jouw branche. Heb jij bijvoorbeeld een grote inboedel dan is het goed om te kijken naar een inventaris- en voorraadverzekering. Is de kans op ziekte of een ongeval groot dan moet je denken aan een ongevallenverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo ga je alle vinkjes bij langs om te kijken hoe jij je als ondernemer goed kan verzekeren.

We hebben een lijst samengesteld met de meest gekozen verzekering. Ook zullen we je kort vertellen wat deze verzekering inhoudt. Wil jij een verzekering afsluiten dan adviseren wij je om te kijken naar een goede verzekeringsmaatschappij die je kan voorzien van meer persoonlijke informatie.

1. Ongevallenverzekering

Een ongeluk vindt meestal plaats op de momenten dat je het niet verwacht. Maar in veel gevallen kan het jou als ondernemer natuurlijk overkomen. Daarom is het slim om te kijken naar een ongevallenverzekering en te zien welk pakket hierin het beste aansluit bij jouw specifieke onderneming.

2. Rechtsbijstandsverzekering

Kom jij in een geschil terecht met een klant dan wil je het zo goed mogelijk oplossen. Dit betekent echter ook dat het je niet je hele bankrekening moet kosten. Daarvoor is er een rechtsbijstandsverzekering. Een adviseur kijkt naar de belangen zelfstandig ondernemers en zal dan kijken naar het juridische geschil om te kijken hoe beide partijen er goed uit kunnen komen.

3. Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer jij als ondernemer veel met klanten in de weer bent, dan zal je ook aansprakelijk kunnen worden gesteld wanneer er iets gebeurt. Echter kan je ook al veel op lossen door goede voorwaarden op te stellen wanneer jij producten verkoopt of installeert.

4. Inventaris en voorraadverzekering

In de intro gaven we al aan dat wanneer jij een kantoor hebt of je hebt een magazijn vol met waardevolle spullen het goed is om na te denken over een juiste verzekering. Zo ben je verzekerd voor wanneer er een brand uitbreekt of er misschien iets anders misgaat waardoor jouw voorraad verloren gaat.

5. Ziektekostenverzekering

Als ondernemer wil je liever niet ziek zijn. Veel zelfstandig ondernemers werken dan ook verder wanneer ze ziek zijn. Dit omdat ze bang zijn dat ze geld mislopen of dat klanten te lang moeten wachten op producten. Hiervoor heb je onder andere een ziektekostenverzekering en ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering is hiervoor handig. Zo kan je via de dokter een verklaring krijgen wanneer jij ziek bent of helemaal wordt afgekeurd om te werken.

6. Pensioenverzekering

Veel zelfstandig ondernemers sluiten deze niet af omdat ze ervan uit gaan in de jaren wel genoeg te kunnen sparen. Maar wat als jij tussendoor onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Dan is het prettig wanneer jij een pensioenverzekering hebt afgesloten, zodat je alsnog recht hebt op een bepaald bedrag wanneer je stopt met werken. Een belangrijke verzekering dus!

Nieuwste over Ondernemerstips