5 slimme apps voor de ondernemer

4 minuten leestijd

Als ondernemer moet je aan heel veel dingen denken. Je facturen optimaliseren, uren bijhouden, bonnetjes ordenen en ga zo maar door. Gelukkig zijn er heel veel applicaties die je kunt downloaden, gratis of betaald, op je mobiel die je hierbij gaan helpen. Wij hebben de 5 slimste apps voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

1. Shoeboxed Receipt Tracker

We kennen het allemaal wel: rondslingerende bonnetjes in je werktas, portemonnee en soms verdwaald als een foto op je mobiele telefoon. Deze applicatie, die je kan vinden in de App Store en bij Google Play scant en slaat al deze bonnetjes voor je op. Je kan ook bonnetjes naar jezelf toe mailen, of bijvoorbeeld een werknemer, en deze wordt dan ook direct verwerkt. Zo heb je alles straks bij elkaar voor de Belastingdienst. Er zitten aan deze applicatie wel kosten verbonden. Je betaalt per hoeveel scans je wilt, denk aan 25 scans voor 5 dollar en 115 scans voor 20 dollar. Er zitten nog een paar pakketten hiertussen. Net wat bij jou past. Het voordeel is wel dat je de app terug kunt verdienen met de opbrengst van de bonnetjes. En je kan ook zakelijke kilometers bijhouden én visitekaartjes bewaren. Handige app voor je administratie dus!

2. Flow.ai

Heb jij onderneming waarbij je veel (dezelfde) vragen krijgt? Dan kan het handig zijn om gebruik te maken van Flow.ai. Dit is een automatische online helpdeks waarbij je gebruikmaakt van een chatbot. Het is een Nederlandse applicatie die op het web draait. Zo kan je met een paar simpele bots een eerstelijns helpdeks opzetten. Dit houdt in dat mensen op je website vragen kunnen stellen waardoor jij minder telefoontjes of mailtjes hoeft af te handelen met één dezelfde vraag. Het is wel even zaak dat je alles goed instelt, daar kan wel even wat tijd in gaan zitten. Maar dan bespaar je ook een hoop kosten op de helpdesk-afdeling. Want de applicatie is gratis!

3. Chrome Remote Desktop

Deze plugin helpt jou om bij je werkcomputer te komen op dagen dat je bijvoorbeeld thuiswerkt of als je in het weekend nog even iets wilt gaan doen. Hierdoor wordt er een externe verbinding gemaakt met de computer. Het is wel belangrijk dat de computer aan staat. Door middel van een pincode zorg je ervoor dat niet iedereen zomaar overal op je computer kan. Hierdoor hoef je niet meer steeds gefrustreerd te zijn als je iets niet bij je hebt. Ook deze applicatie is gratis.

4. Amberscript

Deze dienst helpt jou met het omzetten van audio naar geschreven tekst. Hierdoor hoef jij belangrijke interviews of vergaderingen niet meer uit te typen. Houdt er wel rekening mee dat het soms niet goed wordt overgenomen, dus je krijgt er vooral een bestand uit dat je kan gebruiken als aantekeningen voor jezelf. Maar niet voor bijvoorbeeld op te sturen naar een klant. Dan is het wel slim om alles nog even tekstueel na te lopen.

5. Moneybird

Dit is een heel handig boekhoudprogramma waarbij je alles direct bij elkaar hebt. Zoals je facturen, betalingen, overzicht van je boekhouding, de balans aan het einde van de maand en je kan ook je uren bijhouden voor de Belastingdienst. Er is een gratis versie te gebruiken, maar voor een paar euro per maand heb je meer opties.

Nieuwste over Ondernemerstips