4 tips om je bedrijf te laten groeien door uit te besteden 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 19th mei 2022, 09:47 am

Wil jij je bedrijf laten groeien en meer wil tijd overhouden? Wij zetten een aantal gouden tips voor je op een rij zodat jij echte cijfers kan behalen met je bedrijf.

Ook in 2021 is het op het gebied van ondernemers weer enorm gegroeid in Nederland. Van webshops tot zelfstandig ondernemers in de marketingwereld. Al deze ondernemers willen ook groei vinden, misschien hoor jij daar zelf ook wel bij. Je wordt misschien aan alle kanten benaderd met de beste tips om je bedrijf te laten groeien. Maar om je bedrijf echt te laten groeien wil jij voor bepaalde taken binnen je bedrijf het laten uitbesteden. Denk aan social media, webshop verzendingen en meer. Lees hier hoe jij kan groeien. 

1.    Social media uitbesteden 

Waar jij in deze tijd een onderneming start moet je op een bepaalde manier zichtbaarheid genereren. Dit kan op een aantal manieren, maar sociale media is daar toch één van. Als ondernemer kan je ervoor kiezen om mensen in dienst te nemen. Maar omdat jij misschien pas net bent gestart met je onderneming kan je beter nog even wachten. Je kan ook andere zelfstandig ondernemers of een marketingbureau inschakelen die gespecialiseerd zijn in social media beheer en het laten groeien van jouw bereik via Tiktok, Instagram of Facebook. 

2.    Webshop verzendingen uitbesteden 

Heb jij een goed draaiende webshop, dan kan het zomaar zijn dat je de helft van de dag pakketjes aan het inpakken bent. Vooral wanneer jij thuis werkt en je producten op het kantoor liggen kan dit nogal veel tijd in beslag nemen. Maar wist jij dat je bij een fulfilment center jouw pakketjes kan laten verzenden en laten retourneren? Zij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de verzendingen op zich. Hierdoor kunnen pakketjes de volgende dag bij klanten door de brievenbus vallen en heb jij meer tijd voor andere zaken. 

3.    Website beheer uitbesteden  

Een eigen website bouwen is een kunst. Zo kan zeker niet iedereen het, en ziet ook niet iedere website er hetzelfde uit. Daarom zijn er websitebouwers die echt iets voor je kunnen betekenen. Zij laten je bedrijf online groeien. Ook hiervoor zijn er grote ondernemingen zoals marketingbureaus. Maar wil je liever persoonlijk contact dan ga je gewoon opzoek naar een zelfstandig ondernemer die je kan helpen. 

4.    SEO en teksten schrijven uitbesteden

Je hebt dus een website. Deze loopt lekker en de aanvragen stromen binnen. Maar jij wil natuurlijk wel bereikbaar blijven voor ondernemers. Dit kan je alleen maar doen door content te blijven maken op je website. Hiervoor heb je allerlei verschillende tools. Teksten voor op je website is hier de belangrijkste van. Daarnaast moet het nog SEO-proof zijn. Dit betekent dat Google jouw teksten interessant moet vinden. Dit hangt vaak samen met een aantal regels. Om hier zelf niet zeeën van tijd aan kwijt te zijn kan je copywriters of seo-specialisten inschakelen. Zij helpen je met online vindbaarheid en zelf kan je weer tijd investeren in klantcontact.  

Er zijn veel bedrijven bijgekomen afgelopen jaar. Hier vind je er een artikel over.

Nieuwste over Topondernemers