Last Updated on: 8th april 2024, 07:39 am
Je bent steeds meer onderweg naar klanten en voor het verrichten van werkzaamheden en je merkt dat er daardoor ook steeds meer behoefte is aan een (extra) bedrijfswagen. Een spannende zoektocht begint, want er is veel om rekening mee te houden. De belangrijkste vraag is natuurlijk: ga je een bedrijfswagen kopen of een bedrijfswagen leasen?
Een bedrijfswagen leasen biedt veel voordelen. Geen zorgen meer om reparaties, onderhoudskosten en restwaarde. Je houdt misschien zelfs wel geld over om vrij voor je bedrijf te gebruiken. Kortom: genoeg redenen om als ondernemer voor het leasen van een auto te kiezen. Ben je toch nog niet geheel overtuigd? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende redenen.
Meer eigen bedrijfsvermogen
Wees je ervan bewust dat alles wat op naam van het bedrijf wordt gezet, ook meegerekend wordt in de balans. Dit kan gevolgen hebben op fiscaal vlak. Als je een auto koopt, zal dit duidelijk op de balans worden meegenomen. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de kosten van het bedrijf dusdanig hoog lijken, dat het lastiger wordt om een keer iets te lenenb ij de bank. Ze nemen alle extra kosten voor de auto dan namelijk ook mee.
Als je een bedrijfswagen gaat leasen, dan is dit niet het geval. Hierdoor beschik je over meer bedrijfsvermogen en hou je dus eigenlijk geld over om bedrijfsgroei te stimuleren. Ook wordt lenen door het leasen weer gemakkelijker.
Verrassingen zijn niet meer voor jouw kosten!
Een van de grootste voordelen van het leasen van een bedrijfswagen is toch wel dat je over veel meer zekerheid beschikt. Je betaalt een x-bedrag per maand waar alles bij inbegrepen zit. Op de brandstofkosten na dan. Dat betekent dus ook dat je je geen zorgen hoeft te maken als je je wagen naar de garage brengt. Ook ongewenste verrassingen leveren nu namelijk geen financiële rompslomp meer op. Als de wagen iets mankeert en gerepareerd moet worden, dan zijn de kosten gewoon voor de leasemaatschappij.
Rij je schade? Wees je er dan van bewust dat je meestal een gedeelte eigen risico moet betalen. Als dit eigen risico op is, zullen de kosten verder door de leasemaatschappij worden afgehandeld. Bij grote schade ben je dus nog altijd goedkoper uit dan als je de schade geheel zelf had moeten betalen.
Altijd de nieuwste wagens rijden
Een leasecontract loopt meestal na twee tot vijf jaar af. Dit is afhankelijk van de tijd die je met de leasemaatschappij hebt afgesproken. Een voordeel hiervan is dat je dus eigenlijk altijd in de nieuwste wagens rijdt. Na de afgesproken tijd kun je namelijk gewoon weer een nieuw leasecontract starten. Als je een auto zou kopen, dan doe je hier over het algemeen veel langer mee. Daardoor ben je minder bekend met de technische snufjes en verbeteringen op het gebied van veiligheid van de nieuwste auto’s. Door te leasen loop je deze dingen niet meer mis.