3 belangrijkste onderdelen als ondernemer

3 minuten leestijd

Last Updated on: 18th mei 2022, 12:30 pm

Jij bent een ondernemer, of wil graag zelfstandig gaan ondernemen? Wij vertellen je in deze blog de drie belangrijkste onderdelen van een onderneming. 

Ondernemen is helemaal van deze tijd. Zo kiezen steeds meer mensen voor een eigen onderneming en zijn er steeds meer mogelijkheden om dit te doen. Maar als ondernemer moet je ook uitkijken dat je niet met de veel vissen de zee in gaat. Zo moet je goed opletten voor zaken als loonadministratie, strategie en hoe jij je producten wil gaan verkopen. Wij lichten deze onderdelen voor je uit. 

3 belangrijkste onderdelen: 

1.    Loonadministratie

Alles valt en staat bij een goede loonadministratie. Weet jij bijvoorbeeld wat er maandelijks binnenkomt op de bankrekening? Wanneer jij niet tegen de lamp wil lopen moet jij je zaken goed op orde hebben. Omdat niet iedereen kaas heeft gegeten van financiën. Loonadministratie uitbesteden aan een financiële adviseur of boekhouder is daarom een slim plan. 

2.    Strategie voor je bedrijf

Waar wil je naartoe met je bedrijf? Bij veel jonge en beginnende ondernemers gaat het hier fout. Ze hebben mooie plannen, maar weten het niet om te zetten in een strategie. Een strategie is ervoor bedoelt dat je in de juiste stappen kan denken. Je hebt een doel, je gaat je doelgroep bepalen en hierna ga je kijken naar hoe je dit het beste kan doen. Dit zijn de stappen voor een haalbaar strategisch plan. 

3.    Sales en marketing 

Als laatste hebben we de marketing. Wanneer je product staat is het nog de bedoeling dat je het leert verkopen. Veel ondernemers denken: ‘ik start een webshop en draai wat betaalde ads en ga verkopen.’ Dit werkt alleen als je geluk hebt of je product geweldig is. Maar in veel gevallen kost het veel energie. Zo moet je bijvoorbeeld artikelen schrijven, social media starten en nog meer van dit. Je goed inlezen in een sales en marketingstrategie is daarom een belangrijk onderdeel als zelfstandig ondernemer. 

Meer en meer concurrentie 

In deze tijden zijn er meer concurrenten op de markt. Je moet dus echt gaan nadenken over wat jouw onderscheid van de rest. Wanneer je plan en ideeën goed zijn dan moet je als laatste nog vertrouwen hebben en een lange adem. Want er zijn maar weinig bedrijven die na twee maanden al genoeg verdienen om van rond te kunnen komen.  Benieuwd wat een gemiddelde zelfstandig ondernemer verdient? Bekijk dit artikel.

Nieuwste over Blog