/

Zo vind jij kwalitatieve medewerkers in de bouw

4 minuten leestijd

Last Updated on: 1st juli 2024, 10:59 am

Bouwspecialisten zijn schaars; ook in 2024. Hoewel zzp’ers makkelijker te vinden zijn, zijn ze ook dubbel zo duur. Dus… hoe vind je op een goedkope en effectieve manier medewerkers in de bouw? Door mee te gaan met de tijd via interim recruitment en employer branding! 

Interim recruitment als oplossing

Bij de meeste bouwbedrijven is recruitment niet de tak waar veel kennis en ervaring ligt. De grote hoeveelheid tijd die erin wordt gestopt blijkt vaak ook niet effectief. Daarom is het slim om recruitment uit te besteden, oftewel: te beginnen met interim recruitment. Via interim recruitment pakt een externe recruiter jouw recruitment op. Dat kan zoeken en bellen zijn, maar er kan ook een job marketing campagne of employer branding campagne aan vast zitten. Daarmee vergroot je je kans op goede kandidaten.

Job marketing campagnes uitbesteden

Job marketing betekent letterlijk het adverteren met banen. Zo’n campagne kan best veel voeten in de aarde hebben, dus uitbesteden kan hierin een slimme zet zijn. Ook bouwmedewerkers bevinden zich op social media. Je kunt een job marketing campagne starten op precies de kanalen waar je doelgroep zich bevindt. Voor de bouwsector is dat voornamelijk LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube. Daarnaast kan je targeten op interesses van je doelgroep, zoals bouw, bouwtechniek, bouwkunde, timmeren of lassen. Wanneer er kandidaten reageren op deze campagne, is het aan de interim recruiters om deze terug te bellen. 

Employer branding campagnes uitbesteden

Je kunt er ook voor kiezen om een employer branding strategie in te zetten. Dit is een langer, breder traject waarbij de focus niet alleen ligt op het aantrekken van nieuwe collega’s, maar ook op het behoud en de terugkeer van medewerkers. Hierbij wordt het werkgeversmerk versterkt binnen een langdurig traject waar job marketing vaak een onderdeel van is.

Belangrijk: weet precies wie je zoekt

Welk type campagne je ook opstart of laat uitbesteden: het is altijd belangrijk om van tevoren uit te stippelen wie je zoekt. Schrijf op wat de functie precies inhoudt, wat iemand mee moet brengen en wat jullie als bedrijf kunnen bieden. Waarom zou deze persoon juist bij jullie willen werken? Verwerk dit ook in een duidelijke, aansprekende vacaturetekst.

Begrijp wat bouwpersoneel aanspreekt

Het fijne aan het uitbesteden van een wervingscampagne is dat een RPO-bureau precies weet welk type content bouwpersoneel aanspreekt. Zo houden ze het taalgebruik vaak eenvoudig en direct, en wordt er jargon gebruikt. In de teksten wordt duidelijk verteld wat de baan inhoudt en welke projecten iemand kan verwachten. Ook worden er sterke visuals met echte mensen daarop gebruikt, net als foto’s van het resultaat, zoals een dak vol zonnepanelen.

Start de samenwerking met een recruitmentbureau

Het uitbesteden van je recruitment is een slimme zet voor bedrijven die personeel zoeken, dus ook voor bouwbedrijven die hun team willen vergroten. Uiteindelijk scheelt het geld en is het fijn dat jouw bedrijf zich op andere dingen kan focussen terwijl experts met je werving aan de slag gaan. Dus, dé tip van 2024: besteed je werving uit aan professionals!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog