Zo organiseer je zelf een speeddate evenement

4 minuten leestijd

Liefde is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het leven. Men zegt wel eens dat de belangrijkste dingen van het leven onbetaalbaar zijn. Voor liefde geldt dit zeker: zijn er andere dingen die je kunt voorstellen die je meer kunnen ontroeren, of gelukkig kunnen maken dan liefdevolle relaties? Het is daarom niet gek dat veel mensen op zoek zijn naar liefde en gebruik maken van verschillende manieren om ze te vinden. Zo ook speeddating. Bij een speeddate-evenement kun je in een kort moment veel verschillende mensen ontmoeten, en misschien wel de ware liefde vinden. Benieuwd hoe je zelf een leuk speeddate-evenement organiseert, en wat je dan vooral niet moet vergeten (hint: dymo 450 labels labels)? Wij geven tips.

De deelnemers vinden

De eerste stap bij het organiseren van een speeddate evenement is het vinden van de deelnemers. Hoe zorg je ervoor dat je allemaal singles bij elkaar vindt, die ook nog een beetje in dezelfde leeftijdscategorie zitten? Het is natuurlijk deels afhankelijk van hoe groot jij je event hebben wil, maar voor het verkrijgen van veel deelnemers is goede marketing vereist. Daarom is het slim om niet alleen te adverteren met offline reclame (zoals het ophangen van posters of uitdelen van flyers), maar ook in te zetten op het online component. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen adverteren via Instagram of Facebook, of inventariseren bij je vrienden (en vrienden van vrienden), of zij wellicht geïnteresseerd zijn in een speeddate evenement.

people sitting on restaurant chairs

Zorg voor de juiste accessoires

Om je evenement goed te organiseren, is het belangrijk dat je een collectie van de juiste accessoires hebt. Denk bijvoorbeeld aan genoeg tafels en stoelen waar mensen aan kunnen zitten (het is immers lullig als een paar mensen niet mee kunnen doen in verband met een tekort aan stoelen), maar ook dat je de deelnemers van tevoren goed genoeg hebt ingelicht. Om je speeddate-evenement extra interessant te maken van tevoren, kun je alle deelnemers pakketjes sturen (mét handige labels zoals de dymo 99010 labels) met daarin een fysieke uitnodiging en misschien wat kleinigheidjes zoals een notitieboekje (om alle beoordelingen in bij te kunnen houden) en wat smintjes (komt op een date natuurlijk altijd goed uit).

Organiseren kun je leren

Uiteindelijk draait het organiseren van een evenement ook om de organisatie ervan. Om het evenement tot een groot succes te maken, is het belangrijk dat de organisatie tip top in orde is. Dit zou je zelf kunnen opplakken, maar je kunt er ook een evenementplanner voor inhuren. Zo kun je de belangrijkste taken uit handen geven en voorkom je dat je zelf stressvolle momenten ervaart tijdens het evenement zelf.

Follow-up

Het leukste onderdeel van een speeddate evenement is natuurlijk aan het einde, wanneer er misschien wel mensen zijn die nog een keer met elkaar op date zouden willen. Een belangrijk onderdeel van een speeddate evenement is dat je mensen ook in de mogelijkheid stelt om een volgende date te plannen. Zo kun je een tweede ‘date ronde’ in gang zetten, waarbij koppels die elkaar ‘leuk’ vonden elkaar nóg beter kunnen leren kennen. Zo vergroot je de kansen dat er ook daadwerkelijk een liefde uit ontstaat.

Nieuwste over Topondernemers