Zo meet je gordijnen op voor kantoor: 4 Tips

4 minuten leestijd

Last Updated on: 26th juli 2022, 03:22 pm

Het opmeten van gordijnen is en blijft een lastig klusje. Zeker als je mooie plisse gordijnen voor op kantoor wil hebben. Met een paar tips wordt de klus een stuk makkelijker.

1. Kies verstandig

Gordijnen kan je op veel verschillende manieren opmeten. Dat komt doordat je ontzettend veel keus hebt als het aankomt op gordijnen. Het is als eerst belangrijk om te bedenken wat je voor het kantoor wil, voordat je de maten gaat opmeten. Niet elk gordijn heeft namelijk dezelfde meting voor hetzelfde stuk raam. Denk eerst na over wat mooi zou staan bij jullie op kantoor. Ga je voor lichte gordijnen of liever iets donkerder? Wil je een plissé gordijnen of ga je voor handige rolgordijnen? Als je van tevoren een beeld hebt bij wat je wil en wat goed bij de sfeer van het kantoor past, ben je al een heel eind onderweg.

2. Meet correct

Voor het opmeten van gordijnen zijn verschillende manieren. De manier van meten hangt af van het gordijn dat je wil gaan ophangen. Zo kan je bij gordijnen aan een rails kiezen ervoor kiezen om ze aan de rails te laten hangen of ze op de rails te hangen. Die keuze maakt net een verschil in de maat van het gordijn. Daarnaast is het zaak om alles goed op te meten. Gebruik daarvoor een metalen rolmaat die zowel de breedte als de lengte in één kaar kan meten. Gebruik je een te korte rolmaat of meetlint, is de kans te groot dat er fouten in de meting ontstaan.

Meet alles. Als er al rails hangt, meet je de rails en het raam. Hebben sommige ramen kozijnen en zijn andere tot aan de vloer? Meet alle mogelijk opties. Dat maakt de klus een stuk makkelijker. Meet het liefst alles twee keer en op verschillende punten. Zo zorgt je ervoor dat je zeker bent van alle maten en dat ongelijkheden in het pand er niet voor zorgen dat jouw gordijn aan de ene te veel over heeft.

3.Rolgordijn op maat

Aangezien kantoorramen vaak net iets groter zijn dan de ramen in je standaard woonkamer, moet je de gordijnen misschien ook wel op maat bestellen. Zeker als je in een groot kantoorpand zit, is dat misschien een goed idee. Als je kiest voor rolgordijnen op maat kan je je vaak ook de maten laten opmeten door de specialist. Dat is voor op een kantoor met veel ramen misschien wel een goed idee. Het scheelt jou een heleboel tijd en je weet dat zeker dat de gordijnen goed gaan passen.

4.Trend van 2020

Is jullie kantoor niet een standaard groot pand, maar een pand met een gezellige sfeer en een mooie inrichting? Dan wil je misschien ook wat leukere gordijnen, dan alleen wat echt noodzakelijk is. Ga bijvoorbeeld voor een mooi trendy gordijn om de leuke inrichting helemaal af te maken. Trends die niet weg te denken zijn dit jaar zijn bijvoorbeeld de botanische prints, veel diepe donkere kleuren zoals bruin, blauw en groen en dubbele gordijnen. Je neemt dat twee soorten stoffen mee die leuk bij elkaar passen en elkaar versterken. Je kantoor heeft er nog nooit zo leuk uit gezien.

Nieuwste over Topondernemers