Zo haal je meer uit je sales

4 minuten leestijd

Last Updated on: 10th mei 2022, 10:09 am

Als ondernemer is het vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat je uiteraard verkoopt. Want zonder verkoop geen winst. Hoe je dat nu precies doet en hoe je ervoor zorgt dat alles op het gebied van sales beter wordt, vertellen we jou in deze blog. Lees je mee?

Als je meer resultaat uit sales wilt halen is het vooral belangrijk dat je kijkt naar het grotere plaatje. Sales is namelijk meer dan alleen een pittig salesgesprek. Sterker nog, soms gebeurt de verkoop onbewust al veel eerder bij de klant. Laten we daar eens dieper naar gaan kijken. 

Tip #1: mensen kopen van mensen leen 

Om te verkopen is het vooral belangrijk dat je menselijk wordt. Mensen kopen namelijk van mensen en vaak zit hier ook een flinke dosis emotie bij. Hoe menselijk jij weet te worden, hoe makkelijker het is om te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het laten zien wat je leven door middel van Youtube of Instagram. Hierdoor kun je steeds menselijker worden en word je het gezicht van je onderneming.

Tip #2: luister naar de vraag van je doelgroep

Als je wilt weten wat er precies speelt bij jou doelgroep dan is het van groot belangrijk dat je enerzijds in gesprek komt met de doelgroep. Maar ook dat je ervoor zorgt dat je luistert naar je doelgroep. Dit hoef je niet heel specifiek te doen door altijd maar je oren open te zetten. Maar je kan ook bewust luisteren door te kijken wat mensen reageren onder berichten, in reviews of wanneer je face to face klantencontact hebt. Kun je door de regels heen de vragen van je doelgroep horen? Dan ben je klaar voor tip 3! 

Tip #3: verkoop de oplossing voor een probleem 

Het draait namelijk niet alleen om het daadwerkelijk begrijpen van de vraag van je doelgroep. Maar het draait natuurlijk ook allemaal om het bieden van een oplossing voor het probleem van je doelgroep. Je verkoopt geen goede matrassen, maar een betere nachtrust. En je zorgt er niet voor dat iemand zijn of haar huidprobleem wordt opgelost, maar dat je doelgroep zich weer zelfverzekerd voelt. Je presenteert als het ware de oplossing voor alle problemen van jouw doelgroep! 

Tip #4: zie je onderneming als merk 

Door je meer te profileren als een merk, zal je merken dat men het ook makkelijk vindt om jouw onderneming overal te herkennen. Dit kan door gebruik van dezelfde kleuren in al je uitingen, je logo prominent aanwezig op marketingmateriaal, zoals tassen of shirts. Zet een sterk merk neer voor jouw onderneming om meer sales te generen. 

Tip #5: zorg dat jij de expert in jouw vakgebied wordt  

Als je meer wilt verkopen en meer sales wilt generen is het belangrijk dat je de expertstatus weet te behalen van jouw doelgroep. Dit doe je bijvoorbeeld door webinars te organiseren, op te treden als spreker of door een podcast te beginnen. Hoe meer je deelt over hetgeen waar je alles van weet, hoe groter de kans is dat je de expertstatus weet te behalen. Men koopt dan automatisch graag bij jou, omdat jij er hoogstwaarschijnlijk wel verstand van hebt! 

Nieuwste over Topondernemers