Zelf ongedierte bestrijden, of kun je beter een dienst inschakelen?

3 minuten leestijd

Ongedierte is natuurlijk altijd hartstikke vervelend. Naast dat ze vervelend zijn zijn ze vaak zelfs nog onhygiënisch en in sommige gevallen zelfs ongezond. Het is dus niet gek dat veel mensen zich afvragen hoe je het snelst van ze af komt. Je kunt zelf een poging doen om ongedierte te bestrijden, maar ook een professionele dienst inschakelen. Die kosten vaak echter vrij veel geld en in dat geval kun je het misschien overwegen om het gewoon zelf te doen. Is dat het waard en verschilt dit per ongedierte? Wij leggen het je uit.

Mieren

Wanneer je overlast hebt van mieren, is dat vaak redelijk eenvoudig opgelost. Het is vooral belangrijk dat er geen zoetigheid in huis blijft liggen en dat je een mierenlokdoosje aanschaft. Pas wanneer mieren na deze toepassingen niet weggaan, zou je kunnen overwegen om een professionele instantie in te schakelen.

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn ontzettend vervelende dieren die op ongewenste plekken en op ongewenste momenten je huis kunnen betreden. Deze dieren, die ook wel bekend staan als suikergasten, komen op vrijwel elke plek in Nederland voor. Vaak merk je ze alleen niet op, omdat ze graag in het donker zitten en het liefst op vochtige plekken. In principe doen ze mensen niet veel kwaad, afgezien van het feit dat ze gaatjes zouden kunnen maken in je kleding. Er bestaan zilvervisjesvallen, maar wanneer er sprake is van een plaag, kun je beter een bestrijdingsservice bellen.

Muizen

Veel mensen hebben last van muizen, en wanneer je geen kat hebt, is het vrij moeilijk om ze weg te houden. De truc bij blijvende muizen is dat je het gat zou kunnen vinden waar de muizen doorheen komen en deze vervolgens proberen te dichten. Toch kan het ook zijn dat er sprake is van een muizenplaag en dat je met gene mogelijkheid zelf van ze af zou kunnen komen. Bel in dat geval zeker een professionele bestrijdingsdienst.

selective focus photography of brown hamster

Bedwantsen

Het hebben van bedwantsen is natuurijk ontzettend vervelend, maar zeker wanneer je er jeukende of geïrriteerde bultjes aan overhoudt. Deze vervelende beestjes verschuilen zich in en rondom het bed en zijn vooral ’s nachts actief, daarom is de kans groot dat je ze niet merkt.

Nieuwste over Ondernemerstips