Zakelijk internet abonnement voor zzp’ers: de 4 voordelen

2 minuten leestijd

Ben jij vaak werkzaam in je eigen woonkamer en twijfel je tussen een privé of zakelijk internet abonnement? Meerdere providers bieden speciale internetpakketten voor zelfstandigen.

Je bent misschien snel geneigd om te kiezen voor een particulier contract, omdat je dat al hebt en je dat prima vindt. Maar zakelijke internetabonnementen bieden diverse voordelen. Het loont dus absoluut om een dergelijk abonnement te overwegen. Hieronder 4 redenen om als zzp’er een zakelijk internet abonnement af te sluiten.

  1. Zakelijk abonnement maakt je administratie makkelijker

Aan het einde van de maand je rekenmachine tevoorschijn halen voor de btw-aangifte? Dat is verleden tijd met zakelijk internet. In de factuur van je provider worden de btw-kosten altijd apart vermeld. Dat maakt je administratie makkelijk en scheelt je weer kostbare tijd.

  1. Zakelijk abonnement biedt supersnelle service

Een belangrijke reden om zakelijk internet af te sluiten, is de extra snelle klantenservice die tot je beschikking staat. Je kunt kiezen voor support doordeweeks en in het weekend, alleen doordeweeks, of zelfs 24/7 support. Hiermee heb je de garantie dat je internetverbinding na een storing zo snel mogelijk weer werkt. Dat is onmisbaar als je werk afhankelijk is van een goede internetverbinding.

  1. Zakelijk abonnement biedt meer extra opties

Het is bij zakelijke abonnementen mogelijk om verschillende extra opties bij je abonnement te kiezen. Een daarvan is een vast IP-adres, waarmee je een FTP-server kunt hosten. Dit is een must als je je eigen website wilt hosten.

En heb je een eigen winkel? Dan kun je tegenwoordig niet meer zonder pinapparaat. Zakelijke internet providers bieden de optie voor PIN betalingen aan. Hiermee kunnen je klanten op een veilige manier hun betalingen doen. In deze zakelijke internet vergelijker kan je voor de optie ‘veilig pinnen’ kiezen om te zien welke providers dit aanbieden.

  1. Zakelijk abonnement is flexibeler

Veel zakelijke providers bieden je de mogelijkheid om maandelijks op- en af te schalen. Dat is erg handig als je sneller groeit dan gedacht of andere keuzes maakt. Heb je dus die hele snelle verbinding eigenlijk niet (meer) nodig, of wil je in plaats van doordeweekse service wel 24/7 klantenservice? In dat geval kun je overstappen naar verschillende opties binnen je abonnement.

Nieuwste over Ondernemerstips