Zakelijk een auto leasen, de voor en nadelen?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 24th augustus 2022, 12:27 pm

Een nieuwe auto kopen is natuurlijk heerlijk. Het geeft een gevoel van comfort en luxe die je met een oude auto niet zo snel zal ervaren. Nu is het wel een feit dat een auto aanzienlijk wat kosten met zich mee zal brengen. Dit is dan ook de reden dat er steeds meer mensen zijn die ervoor kiezen om een auto te leasen in plaats van te kopen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze optie? Om hierachter te komen zal je snel verder moeten lezen. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten over leasen!

De voordelen van leasen

Goed, wat zijn nu de voordelen van leasen vraag je je af? Een van de voordelen is dat je per maand minder zal betalen voor je auto. Leasen stelt je in staat om een gloednieuwe auto af te sluiten voor lagere maandelijkse kost dan bij andere vormen van financiering. Omdat je de auto in wezen huurt, hoef je je geen zorgen te maken over de afschrijving en kan je aan het einde van het contract gewoon overstappen op een andere nieuwe auto. Een ander groot voordeel is dat je minder kwijt bent voor de onderhoudskosten.

Omdat veel van de lease auto’s echt volledig nieuw zijn, worden ze voor een langere tijd gedekt door de fabrieksgarantie. De duur van het contract betekent normaal dat de auto voor de hele duur onder de garantie valt. Dit zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over dure reparatiekosten. Daar komt bij dat de leasemaatschappij op zal draaien voor eventuele kosten.

De nadelen van leasen

Voordat je zomaar besluit om via lease een Tesla 3 af te sluiten is het van belang om te weten dat er ook nadelen zitten aan deze keuze. Een nadeel is dat je nooit echt het bezit zal krijgen over de auto die je op het oog hebt. Net als bij het huren van een huis zal je naar alle waarschijnlijkheid nooit de auto bezitten. De betalingen zijn lager voor een reden. Je krijgt niets terug aan het einde van de overeenkomst als je besluit om er mee te stoppen. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je besluit om over te gaan tot het afsluiten van een auto via een leasecontract.

Zoals je wel kunt zien zijn er zoveel voordelen als nadelen verbonden aan een Tesla model y private lease. Dit brengt dan ook met zich mee dat je altijd een persoonlijke afweging zal moeten maken of het wel of niet verstandig is. Wil je het jezelf een stuk makkelijker maken en zit je er niet op te wachten om gelijk veel spaargeld neer te leggen? Dan is de keuze voor lease een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Voor de overige mensen kan een auto kopen toch wellicht wat meer voordelen bieden ten opzichte van leasen.

Nieuwste over Ondernemerstips