Wilt u uw huis verkopen? Hier moet u aan denken!

3 minuten leestijd

Als u hebt besloten uw huis te verkopen wilt u dit meestal ook zo snel mogelijk geregeld hebben. Daarnaast wilt u voorkomen dat u minder voor uw huis terugkrijgt dan u in gedachten had. Wij geven u graag wat tips die u zullen helpen bij het verkopen van uw huis.

Open dag

Bij een open dag is het van groot belang dat eventuele kopers van uw huis zichzelf zien wonen in uw huis. Zorg er daarom voor dat uw huis netjes is opgeruimd, dat er een lekkere geur hangt en dat uw buitenruimte ook tiptop in orde is. Sla niet door in het opruimen, bezoekers mogen best zien dat er in uw huis geleefd wordt. Zet bijvoorbeeld een leuk bosje bloemen op tafel en leg wat gezellig gekleurde kussens op uw bank. Zorg er daarnaast voor dat achterstallig onderhoud verholpen is tegen de tijd dat de eerste bezoekers komen. Kleine dingen als een piepende deur of een muur die nog niet volledig geschilderd is vallen u misschien niet heel erg op, maar zal een potentiële koper tegenstaan.

Makelaar

Neem een makelaar in handen. Niet alleen omdat dit u veel werk bespaart, maar ook omdat makelaars jarenlange ervaring hebben. Een makelaar heeft een groot netwerk en verstand van zaken. Zo kan deze u adviseren over de adviesprijs, een makelaar weet immers als geen ander wat de actuele verkoopprijzen van omliggende huizen zijn en weet hij waar potentiële kopers naar op letten. Ook zal er door de makelaar een foto en videosessie worden geregeld met een professional, zodat advertenties voor uw woning zijn voorzien van goede, professionele foto’s. Beelden zeggen immers altijd meer dan woorden.

Social Media

Anno 2021 is sociale media bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Dus wilt u uw huis verkopen? Dan is het slim om de advertentie van uw woning te delen op Facebook en/of Instagram, omdat u veel mensen uit u huidige woonplaats kent.  Vaak worden dit soort berichten erg vaak gedeeld en zo bereikt de advertentie van uw huis misschien wel de toekomstige bewoners van uw huis! Daarnaast maken ook veel makelaars gebruik van Facebook en Instagram, zo weet u zeker dat mensen die op zoek naar een huis uw advertentie gegarandeerd voorbij zien komen.

Nieuwste over Blog