Welke manieren zijn er om kleding te bedrukken?

4 minuten leestijd

Van plan om kleding te laten bedrukken? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan laten doen. In deze blog lees je een paar van deze manieren.

Heb jij een bedrijf, of wil jij voor de sportclub kleding laten bedrukken? Het bedrukken van textiel kan op zo veel manieren dat je goed moet weten wat past bij het bedrukken van een specifiek kledingstuk. Een bepaalde methode heeft vaak een voordeel en een nadeel. Zo kan de ene manier een stuk goedkoper zijn dan de ander. Dit zijn natuurlijk zaken waar jij rekening mee moet houden met een specifiek budget. Lees snel verder 

Verschillende textiel bedrukkingstechnieken 

In dit artikel hebben we het over zeefdrukken, full color bedrukking, Borduren van een logo, maar ook over labeling.

Zeefdrukken

In de meeste gevallen gaat het om een zeefdruk. Een zeefdruk kan je ook heel goed zelf uitvoeren, maar het laten doen zorgt toch vaak voor betere resultaten. Zo kan je bij een zeefdruk kiezen voor verschillende soorten inkten en je kan in kleur laten drukken. De meest voordelig variant is het bedrukken zonder al te veel kleuren. Je kan een paar kleurtinten gebruiken. Je voelt bij deze bedrukking ook goed dat het een zeefdruk is, hij voelt wat rubberachtig aan. Bij goedkope en grote oplages kan je hiermee prima kleding bedrukken

Wil je liever voor een duurdere zeefdruk gaan dan kan je beter kiezen voor een high detail print. Hierbij wordt er dunnere inkt gebruikt. Je voelt het dus minder en het trekt beter in het textiel. Ook zijn deze gemaakt voor hogere resolutie en je kan veel meer kleuren gebruiken. Het nadeel is nu natuurlijk dat het duurder is.

Full color bedrukken 

We zeiden het al even, maar het drukken van meerder kleuren is vaak duurder. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van een transferprint. Eerst wordt de bedrukking op een papier gedrukt en vervolgens met hitte aangebracht op het kledingstuk. Deze methode vergt meer tijd en energie. Vaak zijn deze bedrukkingen goed voelbaar en kunnen ze minder goed tegen een wasmachine wasje. Een groot nadeel ten opzicht van andere bedrukkingen. 

Borduren van uw logo 

Heb jij een mooi logo dat je wil maken op een kledingstuk? Dan is borduren een uitstekende manieren om dit te doen. Op deze manier blijft een logo het beste zitten. Wil je borduren met kleuren dan gaan de kosten wel flink omhoog. 

Borduren wordt het vaakst gedaan bij werkkleding. Het heeft een luxere uitstraling dan een bedrukking. Na 500 keer wassen zal een borduursel nog steeds blijven zitten. Een heel groot voordeel. 

Eigen labels in de binnenzijde

Wil je het helemaal afmaken dan kies je voor een eigen label in de binnenzijde van de kledingstukken. Vooral wanneer je van plan bent om de kleding te verkopen is dit ideaal. Het staat namelijk een beetje knullig wanneer jij een T-shirt verkoopt met een chinees label in de binnenzijde. Hiervoor kan je dus een label laten printen in alle vormen en maten. 

Wil jij liever zelf een keer je kleding bedrukken? Bekijk dan deze video. Hierin zie je duidelijk hoe je dit het beste stapsgewijs kan doen. 

Nieuwste over Ondernemerstips