Welke accessoires zijn goed voor beginnende sporters?

3 minuten leestijd

De meeste mensen moeten vaak even zin maken voordat ze starten met een intensieve work-out. Zonde, want sporten is zo ontzettend goed voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Hoewel de meeste mensen dat wel weten, duurt het vaak wel even voordat ze staan te springen om deel te nemen aan een HIIT lesje of zware gewicht training. Als je de smaak met het sporten wel eenmaal te pakken hebt, zal je zien dat het steeds makkelijker wordt om jezelf te motiveren. Je gaat zien dat het steeds leuker wordt om in je nieuwe interesse te investeren. Benieuwd wat voor accessoires beginnende sporters zeker niet kunnen missen? Nou, deze bijvoorbeeld:

Spiergel

Als je net begint met intensief sporten, dan zal je waarschijnlijk veel en vaak spierpijn hebben. Spiergel kan je hierbij helpen: het zorgt ervoor dat de spierpijn vermindert en je sneller weer door kunt met het beoefenen van jouw sport. Door gebruik te maken van kwalitatief goede spiergel, zoals die van Revvi sportartikelen, komen je spieren direct in een rustmodus waardoor jij je spieren het optimale herstel gunt.

Proteïne poeder

Eiwitten zijn dé manier om je spieren te behouden en spiergroei te stimuleren. Wil je sterker worden, dan is proteïne een onmisbaar ingrediënt. Je komt het gemakkelijkst aan voldoende proteïnes in je maaltijden door gebruik te maken van proteïnepoeder. Ter vergelijking: in één ei zit ongeveer 6 gram eiwit. In een schepje eiwitpoeder, wat je kunt aanlengen met water of melk, zit ongeveer 20 gram eiwit – bijna vier keer zoveel, dus. Dit drankje helpt je dus enorm door met weinig moeite veel eiwitten te kunnen nemen.

men's black leggings

(Dunne) handdoek

Als beginnend sporter heb je waarschijnlijk niet door dat je veel meer zal moeten wassen dan voorheen. Na elke workout moet de vieze kleding weer in de was en wanneer je meerdere keren per week sport, heb je veel verschillende sportsetjes nodig om altijd een schone mee te kunnen nemen. Ook handdoeken zijn heel belangrijk om altijd schoon bij je te dragen. Grote handdoeken nemen echter best wat ruimte in, dus veel sporters geven de voorkeur aan microvezelhanddoeken. Deze nemen op dezelfde manier vocht op als katoenen handdoeken, alleen zijn ze lichter en nemen ze veel minder ruimte in in je sporttas. Wist je dat er tegenwoordig ook dunne sporthanddoeken bestaan met een ingebouwd vakje voor je spullen? Zo kun je je sleutels, portemonnee en sporttasje ín je handdoek vervoeren.

Nieuwste over Blog