Weetjes en tips voor een fantastisch kerst dit jaar

4 minuten leestijd

Je kunt het je misschien nog niet helemaal voorstellen door deze zomer met extreem zonnig en warm weer. Maar de decembermaand nadert en dat is niet zomaar een maand. Het is dé feestmaand van het jaar. En waarom? Omdat we het jaar afsluiten met de leukste feestdagen zoals sinterklaas, kerst en oud & nieuw. De grote favoriet is toch wel kerst, maar wat maakt kerst zo leuk? En hoe kan kerst nog leuker worden? Wij hebben enkele weetjes en tips op een rijtje gezet omtrent kerst.

Geschiedenis

Wereldwijd vieren miljoenen mensen kerst met elkaar op 25 en 26 december. Families komen dan samen om lekker te dineren of te gourmetten. Bovendien gaan er veel tradities gepaard met dit familiefeest. Zo heeft ieder gezin zijn eigen tradities, zoals een kerstboom samen versieren of het schrijven van kerstgedichten. Wist je dat de oorsprong van dit familiefeest in Rome en Jerusalem ligt? Destijds werd het niet op 25 en 26 december gevierd, maar wel op twee verschillende dagen. Het werd namelijk op 25 december in Rome gevierd en op 6 januari in Jerusalem. Het kerstfeest is ontstaan in de vierde eeuw na Christus om de geboorte van Christus te vieren. Het kerstfeest bestaat dus al voor een lange tijd!

Verrassingen

Buiten het lekkere eten en de versierde boom om, staan cadeaus en verrassingen ook centraal. Verrassingen tijdens kerst maakt kerst nog leuker. Je kunt met weinig moeite en een leuk gebaar je vrienden, familie en kennissen verrassen. Bijvoorbeeld door het sturen van een leuke kerstkaart of het schrijven van een mooi kerstgedicht. Maar je kunt ook je werknemers verrassen tijdens kerst met een kerstpakket. Je kunt een uniek kerstpakket samenstellen met verrassende kerstgeschenken. Wist je dat dit een kerstpakket voor elk budget samengesteld kan worden? Kerstpakketten bij Kerstpakkettenplaza.nl zijn voor elk budget beschikbaar en in alle soorten thema’s en kleuren. Wil jij liever je medewerkers een kerstpakket geven met duurzame producten of juist met gezond eten om fit het nieuwjaar in te gaan? Het is allemaal mogelijk. Zo kun je kerstpakketten kopen met een grill, BBQ of juist met wellness-producten. Het is gangbaar dat een kerstpakket bestaat uit eten, maar dit hoeft niet per definitie. Denk bijvoorbeeld aan een kerstpakket met wijn of met bier. Bovendien hoef je een kerstpakket niet per se aan je werknemers te geven, maar het kan ook een leuke verassing zijn voor je zakenpartners!

Kerstman

Gepaard met kerst gaat één van de vele tradities: de Kerstman. Maar waar komt de kerstman vandaan? De Kerstman is geïnspireerd op Sint-Nicolaas, beter bekend als de bekende Sinterklaas. Sint-Nicolaas leefde in het huidige Turkije in de 4e eeuw. Hier ligt de oorsprong van de Kerstman. In de vierde eeuw schreeuw Nicolaas kerkgeschiedenis door anonieme geschenken te geven aan mensen. Zo legden hij ‘s nachts munten in de schoenen van armen. Hierdoor zetten we tegenwoordig nog steeds onze schoen! Maar wist je date Sint-Nicolaas helemaal niet het lichaam had van de mollige Kerstman? Blijkbaar was hij mager en hier kwamen archeologen later achter na het onderzoeken van de beste man zijn graf. Een leuk weetje dus!

Nieuwste over Topondernemers