Wat kan Salesforce betekenen voor jouw bedrijf?

4 minuten leestijd

In de afgelopen jaren is er een grote toename geweest in Cloud Computing technologieën. Eén van de technologieën die een enorme impact heeft gehad op de computerwereld is Salesforce. In deze blog laten we je kennismaken met Salesforce, de voordelen van het platform en beschrijven we wat het kan betekenen voor jouw bedrijf.

Wat is het?

Voordat Salesforce bestond werden Customer Relationship Management (CRM) gehost op de eigen server van een bedrijf. Dit koste ontzettend veel tijd en geld om te ontwerpen. Bedrijven waren hier soms wel maanden mee bezig. In 1999 bedacht CEO Mark Benioff een softwarenetwerk dat volledig over het internet kon worden gebruikt; het begin van Salesforce. Deze software wordt volledig online als service aangeboden. Zo kon het langdurige installatie proces worden vervangen door iets wat meteen op het internet kon worden geïnstalleerd. Het handige aan Salesforce is dan ook dat bedrijven geen speciale server of software meer hoeven aan te schaffen dat compatibel is met hun OS. Het enige wat nodig is, is een internetverbinding en een internetbrowser. En dat heeft tegenwoordig iedereen wel. In 1999 was dit concept nog uniek en hierdoor is Salesforce.com de pionier en marktleider in wat we vandaag de dag Software-as-a-Service (SaaS) noemen.

Voor wie is het handig?

Salesforce is als een CRM-bedrijf gestart, maar heeft zich ondertussen veel verder geëvolueerd. Het software platform van Salesforce zorgt ervoor dat bedrijven via één platform het beheer van hun klanten en relaties kunnen bijhouden en andere bedrijfsapplicaties kunnen bouwen of integreren. Daarnaast kan je je interacties zoals telefonische communicatie, e-mails, meetings en/of afspraken én zelfs je sociale mediakanalen via dit platform bijhouden. Zo zorgt het voor meer verkoop, meer omzet, de juiste marketing en biedt het ook nog ondersteuning. Nu vraag je je misschien af of dit voor jouw bedrijf ook handig is. Een groot voordeel is dat het voor elk bedrijf op maat gemaakt kan worden door de enorme flexibiliteit, verscheidenheid aan functionaliteiten en opties en de apps uit de Appexchange. Handig! Iedereen werkt met hetzelfde platform en dus ook met dezelfde data. Zo is het erg overzichtelijk. Ben je geïnteresseerd geworden en wil je meer te weten komen over het gebruik van Salesforce? Nextview biedt veel verschillende mogelijkheden aan en is een van Nederlands grootste Salesforce Implementatiepartner.

Nog meer voordelen van Salesforce

Alsof we nog niet genoeg voordelen hadden opgenoemd, zijn er hier nog een aantal:

  • Salesforce kan gebruikt worden in de Cloud zodat jouw hele team erbij kan. Het enige wat iedereen nodig heeft, is een internetverbinding. Iedereen werkt en is op de hoogte van dezelfde data.
  • Heb je een bedrijf dat snel aan het veranderen of groeien is? Salesforce kan gewoon met jouw bedrijf mee groeien. Zo word jij niet geremd in jouw succes.
  • Salesforce kan met gemak geïntegreerd worden met apps van derden, zoals met Gmail of met uw boekhouding software. Dit gaat met andere CRM’s een stuk moeilijker.
  • Het laatste belangrijke punt is dat Salesforce betaalbaar is. Zelfs als je net bent begonnen met je bedrijf kun je gebruik maken van Salesforce, doordat de pakketten voor jou op maat gemaakt kunnen worden.

Nieuwste over Ondernemerstips