Wat is het doel van een stelling?

3 minuten leestijd

Een stelling heeft vaak maar één doel. Dat is voor het dienen van een opslag. Een stelling kan echter voor materialen en producten verschillen in grootte, de hoeveelheid draagkracht en van ander materiaal bestaan. Afhankelijk van het product of de materialen die opgeslagen moeten worden, kies je een passende stelling. Een stelling zorgt ervoor dat een opslag overzicht krijgt. Daarnaast ziet een opslag met stellingen er vaak veel netter uit. Hieronder lees welke stellingen er zijn en waar ze voor gebruikt kunnen worden.

Welk materiaal wordt er gebruikt?

Een stelling kan uit verschillend materiaal bestaan. Een stelling kan van hout, metaal of kunststof gemaakt zijn. Stellingen van kunststof of hout zijn vaak goedkoper dan stellingen van metaal. Kunststof stellingen zijn meestal alleen bedoeld voor lichtgewicht producten zoals schoenen of kleding. Voor het dragen van metalen objecten of machines worden dan ook metalen stellingen gebruikt. Voor spullen zoals buizen, staven of andere metalen producten worden vaak zwenkarmstellingen gebruikt.

Wat zijn zwenkarmstellingen precies?

Deze stellingen zijn bedoeld voor het dragen van buizen, staven of andere lange metalen voorwerpen. Dit type neemt minder ruimte in beslag doordat de draagarmstelling uitdraaibaar is. Bij deze stellingen zijn geen heftrucks nodig omdat ze met een bovenloopkraan beladen kunnen worden. De stellingen zijn daarmee een stuk veiliger dan de gebruikelijke stellingen. Voor het opslaan van pallets kun je het best een palletstelling gebruiken.

Wat zijn palletstellingen?

De stellingen zijn speciaal bedoeld voor pallets of andere zwaardere producten die op pallets staan. De stelling bestaat uit een standaard frame en zijn met elkaar verbonden door liggers. Wanneer je een palletstelling aanschaft is het van groot belang dat ze voldoen aan de regel- en wetgeving van Nederland. Dit heeft te maken met de veiligheid. De palletstellingen zijn op verschillende manieren in te delen. Je kunt hierbij ook heel goed gebruik maken van een verrijdbare stelling.

Wat is een verrijdbare stelling?

Het woord zegt het al een beetje. Deze stellingen zijn door een verrijdbare onderwagen makkelijk te verplaatsen. Hierdoor kun je meer opslag bieden voor een kleinere ruimte door de looppaden tijdelijke te verwijderen. Wanneer je bij een gewenst product of stelling moet zijn, kun je de stelling opzij rijden. De verrijdbare stelling is op afstand te bedienen met een handterminal. Op die manier voldoet de stelling aan de eisen van de wet- en regelgeving en zul je op een veilige manier bij de producten komen.

Nieuwste over Blog