Wat geef jij je medewerkers dit jaar?

3 minuten leestijd

Wat een jaar hebben we allemaal weer achter de rug! Ondernemers, zoals jij en ik, hebben zeker wel wat hobbels moeten nemen. Onze werknemers hebben het ook heus niet altijd even makkelijk gehad, maar ondanks anders waren ze er wel, voor ons, de werkgever. Een stukje waardering is daarom echt wel op z’n plaats. Maar wat geef je je werknemers nou eigenlijk zo vlak voor de Kerstdagen? Ik geef je een paar tips en ik hoop dat we volgend jaar weer wat meer richting ‘het normale’ kunnen gaan. 

Kerstpakket met kwaliteitsproducten

Wellicht is dit ook meteen het eerste waar je aan denkt bij een attentie voor je werknemers; een Kerstpakket. Een klein stukje geschiedenis hierover is misschien wel leuk. Het Kerstpakket stamt namelijk uit het begin van de negentiende eeuw. Het bewaren van voedsel was toen niet zo heel erg eenvoudig, omdat er nog geen koelkasten of vrieskisten bestonden. In sommige streken was het toen een gewoonte om elkaar een Zalig Kerstfeest te wensen, door gewoon bij elkaar langs te gaan en iets aan te bieden qua drinken en voedsel. Ook de knechten en dienstmeisjes ontvingen dan iets lekkers, zoals bijvoorbeeld vers brood met rozijnen en amandelspijs en/of warme chocolademelk. Op Tweede Kerstdag ging het inwonende personeel van de boerderij naar hun familie om dit feest samen te vieren. Ze kregen dan een mand mee met allemaal lekker eten en nuttige producten. Uit deze traditie is het Kerstpakket ontstaan zoals we dat nu kennen. De werkgever laat zijn/haar waardering blijken door iets te geven aan de werknemer.

Je kunt tegenwoordig je Kerstpakket met kwaliteitsproducten op een gemakkelijke manier online bestellen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden; zo zijn er pakketten mét en zonder alcohol en dit alles op een feestelijke manier verpakt. Er is voldoende keus, dus er zit ongetwijfeld iets bij waar je jouw werknemers blij mee kunt maken.

Envelopje tijdens een uitgebreide Kerstborrel

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een Kerstbonus per bank te betalen, maar als je een wat kleiner bedrijf hebt en het persoonlijk wilt houden, kun je ook een Kerstborrel organiseren. Samen wat nuttigen en herinneringen ophalen is natuurlijk altijd een goed idee. Goed voor de teambuilding ook, want door alle drukt zal niet iedereen elkaar altijd even uitgebreid kunnen spreken. Tijdens deze borrel kun je als werkgever een korte speech houden en vervolgens iedereen een envelopje overhandigen met daarin een leuke Kerstbonus. Proost met elkaar op het jaar dat achter jullie ligt, maar ook zeker op wat nog komen gaat! Samen kunnen jullie dit!

Kerstfeest met diner

Naast een borrel kun je natuurlijk ook een Kerstfeest organiseren met een diner. Je kunt hiervoor een sterren chef laten komen, die heerlijk voor iedereen gaat koken. Natuurlijk draait er muziek waarop na (of voor) het eten gedanst kan worden en trekt iedereen zijn/haar foute Kersttrui aan! 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog