Wat doet een SEO-specialist?

3 minuten leestijd

Als ondernemer kan je een hoop hebben aan SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Wat eigenlijk inhoudt dat je organisch steeds beter vindbaar wordt. Op deze manier sta je bovenaan de lijst bij zoekresultaten. Een ingewikkeld verhaal, maar gelukkig kan een SEO-specialist hierbij helpen. Hoe dat precies werkt vertellen we jou in deze blog!

Een seo specialist is dus iemand die jou kan helpen om hoger in Google te komen. Als je een zoekvraag in Google stelt dan gaat Google ermee aan de slag. Wat het doel van Google is om de beste resultaten te koppelen aan de zoekvraag van de bezoeker. Op deze manier hebben ze er natuurlijk het meeste aan. Wat je dus wilt is zo hoog mogelijk in die zoekresultaten terecht komen. Maar de vraag is natuurlijk hoe?

Content plaatsen op je website

Door het creëren van juiste content op je website kan Google jouw pagina scannen. Het is dus belangrijk dat een SEO-specialist jou helpt met het schrijven van SEO-teksten en die ook onderhoud. Dit wordt vaak op basis van een zoekwoordenonderzoek gedaan. Want welke vragen en woorden gebruiken mensen om jou te vinden. Of welke vragen worden nu gebruikt door de concurrent? Daarnaast is er ook een stukje techniek.

Content kan trouwens meer zijn dan alleen tekst in de vorm van blogs, denk bijvoorbeeld aan video’s of een podcast.

Maar wat doet een SEO-specialist nu eigenlijk?

Hij of zij kan jou helpen om je website hoger in Google te laten verschijnen door de combinatie van techniek, zoekwoorden en de juiste content. Ook door middel van linkbuilding bijvoorbeeld, dit heeft te maken met autoriteit. Omdat het echt een vak apart is, is het slim om hier iemand voor in te huren.

Waarom zou je graag aan de slag willen met SEO? Want er zitten natuurlijk nog voordelen aan SEO. Het is namelijk het gratis broertje van SEA wat staat voor Search Engine Advertising. Hiervoor moet je dus betalen. Stop je met betalen dan ben je ook je resultaat kwijt. Dat is met SEO niet zo. Het opbouwen van SEO is een duurzame manier van meer bereik genereren. Een SEO-specialist kan jou hierbij helpen.

Nieuwste over Blog