Wat betekent NPR bureaustoel

3 minuten leestijd

Last Updated on: 12th augustus 2022, 12:29 pm

Om aan de arbo wetgeving te voldoen hebben bureaustoelen normen. Er zijn diverse normen waarmee de stoelen gecertificeerd kunnen worden, waaronder de NPR1813. Deze norm staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn en is gebaseerd op de lichaamslengte van de gemiddelde Nederlander. Als je kiest voor een NPR 1813 bureaustoel heb je als Nederlander de garantie dat je ergonomisch zit, de stoel is namelijk afgestemd op een langere gemiddelde lichaamslengte.

Ergonomisch werken

Door een ergonomische zithouding aan te nemen, verklein je de kans op lichamelijke klachten. Zo kan je bij een verkeerde werkhouding last krijgen van je rug, nek of schouders. Of je nu thuis werkt of op kantoor, de juiste bureaustoel is onmisbaar. Een ergonomische bureaustoel valt eenvoudig aan te passen aan jouw lichaamslengte en zithouding. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning. Een bureaustoel NPR 1813 zorgt voor de juiste houding voor 95% van de Nederlandse beroepsbevolking. Er zijn ook andere normeringen die het voor werkgevers of inkopers eenvoudig maken om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Naast de NPR 1813 is de bureaustoel nen 1335 een veelgekozen optie.  

Wat is NPR 1813

NPR 1813 is een Nederlands keurmerk voor bureaustoelen. In de normering is vastgesteld aan welke eisen de bureaustoel moet voldoen op het gebied van verstelmogelijkheden. Een dergelijke bureaustoel is goed in te stellen voor 95% van de Nederlandse beroepsbevolking. Op het moment dat je een kantoor in gaat richten, is het erg prettig als je een duidelijk overzicht hebt van de verschillende ergonomische mogelijkheden. Omdat de stoelen voor praktisch iedereen uitstekend in te stellen zijn, kan je deze bureaustoel ook prima online bestellen.

Een NPR 1813 bureaustoel heeft een zeer breed bereik en tal van mogelijkheden op het gebied van instelbaarheid. Zo is de zithoogte van de bureaustoel met een ruim verstelbereik in te stellen, net als de zitdiepte. Er zijn vele mogelijkheden om de armleggers in te stellen om de bureaustoel zo perfect aan te laten sluiten bij jouw lengte en zithouding.

Verschil bureaustoel NEN 1335

De NEN 1335 is een Europese norm voor bureaustoelen en andere kantoormeubelen. Deze norm zegt wat over de instelbaarheid en de maatvoering van een bureaustoel. Het grote verschil tussen de NEN 1335 en de NPR 1813 is het bereik in afstelmogelijkheden. De Europese norm is vooral geschikt voor mensen met een lichaamslengte tot 192 centimeter. Voor de langere Nederlander valt het dus aan te raden om te kiezen voor een bureaustoel NPR 1813.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog