Waarom zou je een airco moeten gebruiken op de werkplek? 

4 minuten leestijd

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we eindelijk allemaal hebben geleerd hoe belangrijk ventilatie is. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat airconditioning op de werkplek meer een verwachting dan een luxe is geworden. Logisch, want als je als ondernemer niet gebruikt maakt van bijvoorbeeld een mobiele airco raamafdichting zul je veel voordelen mislopen. Hiermee is het mogelijk om de perfecte temperatuur te bereiken op de werkplek, ongeacht wat er buiten allemaal gebeurt. Onderstaand vind je nog een paar voordelen waardoor je te weten komt waarom je een airco zou moeten toevoegen aan je werkplek.

Verhoogt de productiviteit

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar optimale werkplektemperaturen en keer op keer horen we dat temperatuur direct van invloed is op de productiviteit. Degenen die ervoor kiezen dit feit te negeren, lopen een serieuze motivatie van het personeel mis. Warmte kan ons prikkelbaar maken en als we ons zo voelen, wordt het steeds moeilijker om ons te concentreren. Dit vertraagt ​​ons niet alleen, maar het kan werknemers ook zo vermoeid maken dat hun motivatie en moreel er echt onder lijden. Airconditioning op de werkplek is een eenvoudige oplossing voor productiviteitsproblemen in de zomer.

Verbetert het comfort 

Hoewel airconditioning een lange lijst voordelen heeft, zijn comfort en personeelsgeluk een van de meest voorkomende redenen waarom bedrijven het laten installeren. Werkplekken, of het nu kantoren, fabrieken of winkelruimtes zijn, bestaan ​​uit meerdere mensen, die allemaal een ander niveau van tolerantie hebben als het om warmte gaat. Sommigen kunnen prima met een bepaalde temperatuur overweg, terwijl anderen diezelfde temperatuur ongelooflijk oncomfortabel zullen vinden. Als de eigenaar of beheerder van een werkplek warmte goed verdraagt, betekent dit vaak dat de rest van de werkplek hetzelfde moet doen. Het kopen van een mobiele airco kan in dit geval mogelijk beter zijn.

Bespaart je geld

Zoals we al eerder zeiden, kunnen sommige werknemers hogere temperaturen beter verdragen dan andere. Als een van je medewerkers moeite heeft met de hitte op de werkplek, kunnen zij zelf op zoek gaan naar een manier om te koelen. Persoonlijke ventilatoren verbruiken veel meer energie dan airconditioning en als één persoon eenmaal op het idee is gekomen, duurt het niet lang voordat meer medewerkers hetzelfde gaan doen. Dit zal resulteren in een hoge energierekening, waar je als ondernemer uiteraard niet op zit te wachten. Voorkom dit probleem door te kiezen voor een mobiele airco met slang.

Creëert gezonde werkomgeving

De technologie voor warmtepompen en airconditioning wordt voortdurend verbeterd en een gebied van bijzondere aandacht is de levering van schone, frisse lucht. Producenten zetten zich in om hoogwaardige warmtepompen te leveren die stof en allergenen effectief filteren en alle schadelijke ziekteverwekkers uit de lucht die u inademt verwijderen. Omdat luchtkwaliteit een grote rol speelt in de algehele hygiëne van een werkplek, kan airconditioning een gezondere omgeving voor werknemers creëren. De filtersystemen binnen warmtepompen en airconditioning zijn complex en zeer effectief, waardoor je met behulp van deze apparaten dus een gezondere werkomgeving creëert als ondernemer.

 

Nieuwste over Blog