Waarom zou je als bedrijf moeten overstappen op digitale registratieformulieren?

2 minuten leestijd

Veel bedrijven maken gebruik van een registratieformulier. Dat gebeurt vaak om verschillende redenen, onder andere omdat het de administratie vergemakkelijkt. Veel registratieformulieren zijn jarenlang op papier afgedrukt en op die manier gebruikt, maar anno 2022 is dat niet meer van deze tijd. Benieuwd waarom het slim is om als bedrijf over te stappen op digitale registratieformulieren? Wij sommen de belangrijkste redenen voor je op.

Het scheelt tijd

Het overstappen op digitale registratieformulieren kan je wel tot 30% aan kostbare tijd besparen. Dat betekent dat er meer tijd overblijft om je te focussen op je bedrijf, wat natuurlijk een stuk belangrijker is dan tijd weggooien als het eigenlijk niet nodig zou moeten zijn.

Het is duurzamer

Als je elk registratieformulier uitprint en door iemand laat invullen, dan kost dit natuurlijk telkens papier. Het eenmalig gebruiken van papier wat je vervolgens niet kunt recyclen is niet duurzaam. Switch je naar digitale registratieformulieren, dan hoef je hier niets voor uit te printen en maak je dus een groene keuze. Dat zal goed afstralen op het bedrijf.

Snel

In plaats van het moeten uitprinten van een formulier het invullen ervan en het vervolgens opsturen naar de ontvanger, kun je met een digitaal registratieformulier heel snel klaar zijn. Het formulier kun je vaak digitaal ondertekenen, verstuur je via de mail en binnen enkele seconden kan de ontvanger het openen en gebruiken.

Makkelijk voor de administratie

Een offline administratie is vaak moeilijk bij te houden. Veel ondernemers hebben een map waarin ze al hun bonnetjes, facturen en andere zakelijke documenten in verzamelen en kunnen raadplegen wanneer ze bijvoorbeeld met hun accountant gaan zitten. Wanneer je gebruik maakt van digitale registratieformulieren, kun je dit altijd gemakkelijk raadplegen – waar je ook bent. Ze staan immers altijd nog op de computer of op de cloud.

Data analyse

Wanneer je bepaalde zaken digitaal verwerkt, dan kan dat het analyseren van data veel gemakkelijker maken. In plaats van dat je patronen met de hand gaat analyseren, kan de computer snel bepaalde patronen herkennen of zien dat de huidige tendens van de onderneming of het bedrijf is. Dat kan veel inzicht bieden in het gedrag van klanten.

Nieuwste over Topondernemers