Waarom voelt thuiskomen na vakantie zo fijn?

3 minuten leestijd

Je hebt een heerlijke vakantie gehad, maar thuiskomen is bijna net zo fijn. Waarom voelt thuiskomen zo fijn in onze gedachten? In deze blog leggen wij het je uit. 

Daar ben je dan weer. Je bent drie weken op vakantie geweest en ineens ben je weer thuis. Met een flinke was in de aanslag pak je lekker de draad weer op. Waar dit eigenlijk heel vermoeiend klinkt vinden wij het over het algemeen heel fijn om weer thuis te komen. Eigenlijk begint het al het moment dat je de straat in rijdt of de deur opent en de lucht van je eigen huis ruikt. De uitspraak oostwest, thuis best is niet voor niets zo’n bekende uitspraak. En het zegt natuurlijk alles over ons gevoel. 

Dit is waarom thuiskomen zo fijn voelt

We gaan op reis om te ontdekken dat we het thuis toch eigenlijk heel goed hebben. In het boek de alchemistvan Paolo Coelho komt dit heel mooi terug. Een echte aanrader. 

.1. Ritme is belangrijk 

Wij mensen houden van een bepaald ritme. Het is heerlijk om even uit dat ritme te stappen met vakantie, maar zodra je weer thuis bent pakken we snel dat ritme weer op. 

2. Je eigen spullen 

Op een vakantie maak je toch vaak gebruik van andermans- of vakantiespullen. Om weer heerlijk je eigen spullen bij de hand te hebben is toch een heerlijk gevoel. 

3. Het slapen 

Thuis slaap je toch het aller beste in je eigen bed. Waar je soms moet wennen aan dat bed in een hotel of misschien een luchtbed op vakantie kan je heerlijk wegdromen in je eigen warme bedje. 

4. Je eigen omgeving 

Natuurlijk is de omgeving enorm belangrijk. Je huis, de buren, het park in de buurt. Dit zijn allemaal dingen die horen bij jou en deel zijn geworden van je leven. 

5. Familie en vrienden 

Wat is er leuker dan na een lange vakantie je vrienden en familie weer te zien. Lekker een bbq in de achtertuin en vakantieverhalen uitwisselen in de zomer. Dat is waarvoor wij als mensen leven. 

Het kan trouwens ook heel vervelend zijn om terug te komen van een lange vakantie. Misschien is er wel ingebroken en kom je daar pas achter als je thuis bent. Lees dit artikel om te zien wat er jaarlijks aan wordt gedaan om deze inbraken te voorkomen. 

Nieuwste over Blog