Waarom jij met je team wilt bouwen aan teambuilding 

3 minuten leestijd

Last Updated on: 18th juli 2022, 09:04 am

Je kan heel veel mensen in een groep bij elkaar zetten, maar dan zijn ze nog geen team. Een team werkt samen, zorgt voor verbinding in de groep en gaat voor elkaar door het vuur. Gelukkig kan je als ondernemer ervoor zorgen dat jouw werknemers meer als groep gaan fungeren door middel van teambuilding. In deze blog vertellen we jou alles over teambuilding. 

Zonder werknemers geen bedrijf. Veel ondernemers of werkgevers vergeten dat het belangrijk is om tijd en energie te steken in de onderlinge verhouding van een team. Een team moet je kunnen inspireren en motiveren om te kunnen behouden. Tegenwoordig zijn er veel teambuilding activiteiten die jullie hierbij kunnen helpen. 

Vaak zijn deze teambuilding activiteiten leuk, gezellig en sportief. Samenwerking en communicatie zijn onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat je als team hechter uit zo’n teambuildingsdag komt dan ervoor. En dat is precies wat je natuurlijk wilt doen. Je kan het dus zien als een personeelsuitje maar dan met een extra lading. 

Samenwerken aan het team 

Als iedereen maar op zijn eigen eiland werkt op kantoor dan is er weinig samenwerking. En dat terwijl samenwerking juist zo belangrijk is voor een succesvol bedrijf. Wil je voor die ene collega net even wat harder lopen, kan die ene collega jou na 17:00 toch nog even snel helpen om iets af te ronden en wordt de stress te hoog? Dan kun je elkaar er even op aanspreken. Een hecht team zorgt voor een betere band onderling. 

Klinkt misschien serieus? Maar een teambuilding activiteit mag juist leuk, gezellig en vol humor en interactie zitten. Je kan ook kiezen voor team trainingen. Dan hebben jullie meerdere dagen die verzorgd worden, zodat er een betere onderlinge verstandshouding ontstaat. 

Wat kun je doen? 

Er zijn verschillende dingen waaruit je kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan zeer fysieke activiteiten zoals  “vechten voor verbinding” (elkaar tackelen en meer hilarische fysieke dingen), fitness, of juist sociale spellen zoals het Complimenten Carousel.

Waar kun je een teambuilding organiseren? 

Op veel locaties in Nederland kun je een teambuilding organiseren. Denk bijvoorbeeld bij organisaties die dit voor jou organiseren en uithanden nemen. Maar je kan ook een zaaltje huren bij een restaurant zodat ook direct de catering wordt verzorgd. Als je het prettig vindt kan je vaak ook een teambuilding bij jullie op kantoor regelen. Dan komt dus iemand bij jullie op kantoor langs en verzorgt jullie een prachtige dag! Er is dus heel veel mogelijk op het gebied van teambuilding. 

Nieuwste over Topondernemers