Waarom een content marketing bureau? 

4 minuten leestijd

Als ondernemer heb je soms heel veel verschillende petten op. Marketing, sales, communicatie en dan vergeet je bijna nog dat je een onderneming hebt in een bepaalde niche. Zelfs de bakker op de hoek moet meer dan met communicatie en marketing. Toch hoef je niet alles zelf te doen, je kan ook een content marketing bureau inschakelen. Hierover vertellen we jou meer in deze blog!

Een content marketing bureau is een onderneming dat zich vooral bezighoudt met alles wat rondom digitale media, content maken, websites creëren en ga zo maar door te vinden is. Contentmarketing is belangrijk omdat je specifieke content voor een specifieke doelgroep wilt maken. Alleen zo kun je een ideale klant aanspreken. Contentmarketing wordt steeds belangrijker. Maar dat neemt niet weg dat jij als ondernemer overal verstand van hoeft te te hebben. Sterker nog: wij pleiten voor uitbesteden. Waarom? Dat vertellen we jou aan op basis van deze 3 punten:

Punt 1: Kennis 

Allereerst heeft een content marketing bureau vaak veel meer kennis in huis dan jij zelf hebt. Dat betekent niet dat jij die kennis nooit hoeft te weten of dat je het nooit gaat weten. Maar in de categorie: schoenmaker hou je bij je leest. Is het veel verstandiger dat jij doet waar je goed in bent en dat zij jou kunnen adviseren op basis van alle kennis die zij in huis hebben. Denk bijvoorbeeld aan verschillende vormen van marketing, maar ook aan communicatie-uitingen zowel online als offline. 

Wil jij een website laten maken door een content marketing bureau bij jou in de buurt? Zoek dan eens online naar bijvoorbeeld website laten maken in Vlaanderen.

Punt 2: Kunde 

Sommige dingen kun je beter uithanden geven. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van updates van je website. Elke update kan iets goeds brengen op je website, maar het kan er ook voor zorgen dat bepaalde zaken even niet zo lekker lopen. Daarom is het verstandig om iemand met een professionele kijk op jouw website jouw updates bij te houden. En dan hebben we het nog niet eens over coderen van een website of een plug-in. Maar wist je dat het schrijven voor online ook een kunde is, net zoals wervende en activerende teksten voor op je website. Allemaal zaken waar jij misschien niet direct aan denkt, maar wat 100% een kunde is van iemand die rondloopt bij een content marketing bureau. 

Punt 3: Tijd is geld 

Zelfs al heb je alle kennis en kunde zelf in huis, dan kun je je ook nog bedenken dat tijd geld is. Met andere woorden: in de tijd dat jij bezig bent om jouw e-mailmarketing op te zetten en ondertussen bouw je een website en probeer je nog je social media up to date te houden, had je ook écht kunnen werken aan je onderneming. Door ervoor te kiezen om al deze punten uit te besteden, kan jij doen waar je hart echt van gaat kloppen. 

Tegenwoordig kun je alles zelf en mag je alles zelf doen uiteraard. Toch is het verstandig om alles één keer goed uit te steden zodat het binnen een paar uur is geklaard. In plaats van dat je weken zelf aan het aanklooien bent. Toch? 

Nieuwste over Topondernemers