Waar kan je voor een gevelrenovatie terecht? 

3 minuten leestijd

Fris je gevel op met een professionele gevelrenovatie

Waar dient een gevel voor?

Een gevel is een erg belangrijk onderdeel van je woning. Eerst en vooral beschermt een gevel je interieur tegen de diverse weersomstandigheden. Een gevel moet uit stevig materiaal vervaardigd zijn. Bovendien moet je er rekening mee houden dat een gevel zowel met vrieskou als met warme zonnestralen in aanraking komt. Gevels hebben verder ook een enorme invloed op de uitstraling van je woning. Een mooie gevel zorgt voor een prima eerste indruk en laat de waarde van je woning aanzienlijk stijgen.

Hoe kan je gevel schade oplopen?

Na verloop van tijd kan je gevel echter schade oplopen. Het voegwerk kan barsten, de stenen kunnen beschadigd raken of er kan schimmel op het materiaal ontstaan. In dit geval moet je je gevel zo snel mogelijk laten renoveren. Een beschadigde gevel kan namelijk ernstige problemen opleveren. Het bekendste gevolg van een kapotte gevel zijn lekkages. Het regenwater kan eenvoudig in je binnenmuren trekken en er ontstaan al snel vochtplekken. Bovendien kan de fundering van je huis aangetast worden en ontstaat er vaak een muffe geur. Lekkages zijn erg schadelijk voor je woning en zijn ook erg nefast voor je gezondheid.

Uit welke fases bestaat een gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie bestaat uit verschillende stappen. Eerst en vooral moet je afgebrokkelde of gescheurde stenen vervangen. Vervolgens wordt ook het voegwerk hersteld. Beschadigd voegwerk ligt meestal aan de basis van losse stenen of lekkages. Dit is dan ook een erg belangrijk onderdeel van de renovatie en je moet hier zeker voldoende aandacht aan besteden. Ten slotte wordt de hele gevel grondig gereinigd en wordt er een beschermlaag op aangebracht. Op deze manier blijft je hele gevel er lang als nieuw uitzien en is de kans op schade miniem.

Kijk op https://www.gevelrenovatievanderveen.nl/ voor een professionele renovatie

Het belang van een gevel mag niet onderschat worden. Een gevelrenovatie moet je daarom zeker door een gespecialiseerd bedrijf laten uitvoeren. Gevelrenovatie van der Veen is een mooi voorbeeld van een specialist in gevels. De werknemers van Gevelrenovatie van der Veen hebben jarenlange ervaring en weten hoe ze een gevel op een professionele manier kunnen opknappen. Ze beschikken over voldoende vakkennis en het juiste materiaal om vakwerk te leveren. Bovendien bieden ze hun diensten tegen een erg interessante prijs aan en hebben ze alle mogelijkheden netjes op https://www.gevelrenovatievanderveen.nl/ samengevat!

Nieuwste over Blog