Vibrators; ontspanning of als pijnverlichting na een lange werkdag.

5 minuten leestijd
linkbuilding en seo

We hebben er ondertussen allemaal wel al eens over horen vertellen en misschien hebben sommigen onder ons er ook eentje (of meerdere) in hun bezit? Vibrators zijn, om wat voor reden dan ook, niet langer meer weg te denken uit onze maatschappij. En nu het taboe errond steeds kleiner lijkt te worden, lijkt het ons een goed idee om het gebruik ervan even onder de loep te nemen. Want waar velen het beschouwen als pure ontspanning, lijkt het in sommige situaties ook een uitstekende vorm van pijnverlichting te zijn.

Wat is een vibrator?

Om niet meteen met de deur in huis te vallen is het misschien handig om, hoe overbodig het ook mag lijken, even uit te doeken te doen wat een vibrator nu precies is.

Zo heeft het apparaatje zijn naam vooral te danken aan de aaneenschakeling van geleverde trillingen. Afhankelijk van het vermogen en de aanwezige trillingstanden kun je kiezen voor een hogere dan wel lagere intensiteit en bijgevolg meer of minder genot.

Tegenwoordig zijn er dan ook diverse uitvoeringen, vormen, formaten, kleuren en designs te verkrijgen. Waar er vroeger heel wat exemplaren bestonden die werkten op basis van verwisselbare batterijen, bestaat vandaag de dag de mogelijkheid om te kiezen voor een exemplaar met oplaadbare batterijen en een bijbehorend laadstation. Dergelijke vibrators zijn vaak duurzamer, krachtiger en garanderen een langere accuduur na een volledige oplaadbeurt. Ideaal indien je een ontspannend moment voor jezelf en/ of je partner wilt inlassen.

Het type en de trillingen

Ondanks het feit dat de wereld van de seksspeeltjes en bijgevolg vibrators lange tijd taboe was, kent deze een bijzonder uitgebreid assortiment aan diverse mogelijkheden en opties. Je hoeft dus niet op te kijken van de verschillende soorten vibrators én hun bijbehorende trillingssnelheden en intensiteiten.

Zo zijn bepaalde apparaten veeleer gericht op de externe stimulatie van de clitoris (= het voorspel) terwijl anderen zich eerder toespitsen op de interne stimulatie of penetratie ervan. Wil je graag de beide aspecten kunnen combineren, dan kun je tegenwoordig ook opteren voor een vibrator die de beide mogelijkheden aanbiedt. Echter zal het prijskaartje hier navenant zijn maar je hebt dan wel dubbel zoveel plezier!

Apart van de stimulatie kan vervolgens een tweede onderscheid gemaakt worden op het gebied van de uitvoering. Kies je voor een vibrator die eruit ziet als een echte penis of heb je toch liever “eitjes”. Ook wel beter bekend als de zogenaamde “Chinese eggs”, die bovendien ook steeds vaker gebruikt worden om de bekkenbodemspieren te trainen. Ideaal om kleine incontinentieproblemen, eventueel als gevolg van een zwangerschap, aan te pakken.

Ontspanning of pijnverlichting?

Vibrators worden in eerste instantie dan ook gebruikt als vorm van pure ontspanning. Dat hoeft overigens niet per sé alleen maar kan evengoed in samenspraak met je partner. Kies voor een speeltje waar jij jezelf 100% comfortabel bij voelt en bepaal of je vooral de voorkeur geeft aan het voorspel dan wel penetratie of een combinatie van de beide aspecten?

Zo kan het in vele slaapkamers evengoed een bindmiddel zijn tussen de beide partners. Diverse onderzoeken en studies hebben al vaker aangetoond dat heel wat vrouwen pijn ondervinden tijdens de penetratie, al dan niet door een gebrek aan voorspel. Vibrators kunnen in dergelijke gevallen helpen om het vaginale vocht te stimuleren waardoor de eigenlijke penetratie een pak beter mee valt.

In dat opzicht kan het dus een zekere vorm van pijnverlichting zijn voor velen; een extra hulpmiddeltje om samen alsnog naar het hoogtepunt toe te werken. Vrouwen die vaak heel wat lichamelijke klachten ondervinden omwille van stress of wat voor reden dan ook, kunnen gebaat zijn bij een dergelijk ontspannend moment. Het gebruik van vibrators, al dan niet met een orgasme tot gevolg, zorgt voor het vrijkomen van bepaalde gelukzalige stoffen in de hersenen waardoor de lichamelijke pijnen eventjes op een lager pitje worden gezet!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog