Trends in sectionaaldeuren

3 minuten leestijd

Net als in iedere markt zijn er ook bij sectionaaldeuren duidelijk trends waar te nemen. Sectionaaldeuren zijn weliswaar minder trendgevoelig dan bijvoorbeeld interieurs, maar toch zien we hier duidelijk ontwikkelingen die we graag met u delen.

  1. Energiebesparing

Door de hogere gasprijzen en de energiebesparingsplicht voor bedrijven worden energiezuinige gebouwen meer gestimuleerd dan ooit. We zien dat steeds meer bedrijven en particulieren hun bestaande oude deuren inruilen voor geïsoleerde exemplaren. Sectionaaldeuren zijn vaak voldoende geïsoleerd om aan deze vraag te voldoen. Ook het uitrusten van de deur met een loopdeur is hierbij belangrijk. De deur hoeft immers niet helemaal geopend te worden om het gebouw te kunnen betreden. Dat scheelt veel warmteverlies.

  • Bediening met smartphone

Elektrische sectionaaldeuren worden traditioneel vaak geopend met een knop op een kast en/of met een afstandbediening. Nu tegenwoordig alles “smart” gemaakt kan worden, kan de sectionaaldeur niet achterblijven. Zo zijn er deuren leverbaar die bediend kunnen worden met behulp van een app op een smartphone. Vooral handig als er veel personen in en uit moeten die u niet allemaal een afstandbediening wilt of kunt geven. Ook kunt u vanuit uw pand de deur gemakkelijk openen voor een bezorger of klant.

  • Donkere grijstinten

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit veel huizen en bedrijfsgebouwen: de donkere grijstinten. RAL 7016 en RAL 7021 zijn veel gekozen kleuren voor sectionaaldeuren. Gecombineerd met wit of andere grijstinten geven deuren in deze grijstinten uw gebouw of woning direct een moderne aanblik.

  • Strakke afwerking

Waar vroeger een deur vooral praktisch moest zijn, is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor een strakke afwerking. Oók in een garage of werkplaats. Zo winnen deuren die mooi afgewerkt zijn in populariteit. Minder zichtbare scharnieren, mee kleuren van rails en andere zichtbare onderdelen en zelfs het geheel wegwerken van de deur in het plafond: het is allemaal mogelijk.

We noemen hier vier trends die ons zijn opgevallen in de laatste periode. In deze branche gaan de ontwikkelingen snel en er zijn nog veel meer ontwikkelingen die wellicht interessant voor u kunnen zijn. Bent u op zoek naar een nieuwe sectionaaldeur? Overweeg dan ook eens een Compact deur. Deze vouwende sectionaaldeur is goed geïsoleerd, kan worden uitgerust met een loopdeur, is verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en kan heel strak worden afgewerkt. Sterker nog, hij kan volledig in een (systeem)plafond worden geïntegreerd indien nodig. Meer weten over deze Compact sectionaaldeur? Kijk dan op rolflex.com

Nieuwste over Blog