/

Track en trace systeem voor auto van de zaak

4 minuten leestijd

Voor bedrijven is een wagenpark vaak onmisbaar voor dagelijkse werkzaamheden. Het is dan ook belangrijk om een overzicht te hebben van waar de auto’s zich bevinden en hoe deze worden gebruikt. Een track en trace systeem kan hier een goede oplossing voor bieden. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over track en trace systemen voor auto’s van de zaak.

Wat is een track en trace systeem?

Een track en trace systeem is een systeem waarmee de locatie van een voertuig kan worden vastgesteld. Dit gebeurt aan de hand van GPS-technologie. Handig is dat deze locatiegegevens op elk moment kunnen worden opgevraagd. Een dergelijk systeem kan daarnaast ook informatie geven over de snelheid waarmee een voertuig rijdt, welke route is afgelegd en hoelang de auto stilstaat op bepaalde locaties.

De voordelen van een track en trace systeem

Een track en trace systeem voor een wagenpark van de zaak heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het systeem handig voor het bijhouden van de locatie van de voertuigen. Zo kan er snel worden gereageerd in geval van diefstal of pechhulp. Daarnaast kan het systeem helpen bij het optimaliseren van de routes en het bepalen van de meest handige route voor elke bestuurder. Zo kan er worden bespaard op brandstof- en onderhoudskosten.

Een ander voordeel is de mogelijkheid om het rijgedrag van de bestuurders te monitoren. Door middel van gegevens over snelheid, acceleratie en remgedrag kan er een beeld ontstaan van het rijgedrag van de bestuurder. Dit kan gebruikt worden om het rijgedrag te verbeteren en zo de veiligheid op de weg te vergroten.

Implementeren van een track en trace systeem

Het implementeren van een track en trace systeem kan een flinke investering zijn. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te kijken welk systeem het meest geschikt is en welke functionaliteiten nodig zijn. Het is ook belangrijk om het personeel goed te informeren over het gebruik van het systeem en de gegevens die verzameld worden. Zo kan er weerstand ontstaan wanneer werknemers het gevoel hebben dat hun privacy wordt aangetast.

Veel aanbieders van track en trace systemen bieden de mogelijkheid om het systeem te integreren met andere systemen, zoals bijvoorbeeld routeplanners of personeelsadministratie. Hierdoor kan er nog meer efficiëntie behaald worden. Het is verstandig om bij de keuze van een systeem goed te kijken naar de mogelijkheden voor integratie met bestaande systemen.

Conclusie

Een track en trace systeem kan voor bedrijven met een wagenpark van de zaak veel voordelen bieden. Het geeft inzicht in de locatie van de voertuigen, helpt bij het optimaliseren van routes en kan het rijgedrag van bestuurders verbeteren. Wel is het belangrijk om van tevoren goed te kijken welk systeem het beste past bij het bedrijf en welke functionaliteiten nodig zijn. Daarnaast is het belangrijk om medewerkers goed te informeren over het gebruik van het systeem en de gegevens die verzameld worden. Door het juiste systeem te kiezen en goed te implementeren, kan er veel efficiëntie en kostenbesparing worden behaald.

Ga voor meer informatie naar https://fleetgo.nl/

Nieuwste over Blog