Tips voor een zakelijke verhuizing 

3 minuten leestijd

Last Updated on: 12th januari 2023, 10:43 am

Heb jij binnenkort een grote zakelijke verhuizing op de planning staan in een grote stad? Hier komt ontzettend veel bij kijken; een zakelijke verhuizing is nu eenmaal een stressvol en hectisch iets. Daarom zijn tips voor een zakelijke verhuizing natuurlijk wel handig. Lees verder voor onze tips! 

Gebruik altijd een checklist

Tijdens een zakelijke verhuizing is het verstandig om een checklist te maken. In het begin denk je misschien dat dit niet nodig is, maar je zult al snel merken dat deze toch goed van pas komt. Je creëert met een checklist een overzicht wat zal resulteren in een strakke planning. Deze checklist kun je eenvoudig zelf maken. Maak allereerst een duidelijk overzicht van alle taken die gedaan moeten worden en koppel hier een deadline aan en eventueel een persoon. Probeer het eens uit en ervaar de voordelen. 

Zorg voor hulp

Zoals iedereen wel weet maken vele handen licht werk. Probeer daarom al het werk zoveel mogelijk te verdelen over de medewerkers binnen je onderneming. Op deze manier zal de zakelijke verhuizing veel sneller, makkelijker en soepeler verlopen. Zorg ook dat je de juiste werkzaamheden aan de juiste afdeling koppelt. Zo kun je de administratieve zaken het beste laten doen door de administratie afdeling. Daarnaast kun je zaken zoals het inpakken van materialen het beste laten doen door een office manager. Op deze manier zal het allemaal efficiënter verlopen. 

Free Woman in Blue Dress Beside Woman in Gray Jacket Stock Photo

Bekijk de inboedel 

De derde tip die ik voor je heb is om goed te kijken naar de inboedel. Ga jij je hele inboedel mee verhuizen naar het nieuwe pand, of blijven er een aantal spullen staan? Maak een overzicht van de inboedel en wat ermee moet gebeuren. Zo weet je precies welke spullen je moet verhuizen en welke je kunt laten staan. 

Meten en passen 

Ook is het ontzettend belangrijk om je inboedel op te beten en te kijken of alles past. Kunnen je huidige bureaus wel door de deuren van het nieuwe kantoor of moet je ze misschien uit elkaar schroeven en erna weer in elkaar zetten. Hoe meer je van tevoren weet des te makkelijker de verhuizing zal verlopen. 

Split de verhuizing op 

Een zakelijke verhuizing kost enorm veel tijd en hier moet je natuurlijk ook rekening mee houden. Probeer dus de verhuizing in etappes te verrichten. Misschien is het verstandig om iedere week een afdeling te verhuizen. Het is bijna niet mogelijk om een heel kantoor in een keer te verhuizen. Vooral niet op het moment dat je al een relatief groot kantoor hebt. 

Dit waren ze dan, de tips voor een zakelijke verhuizing. In een grote stad is een dergelijke verhuizing nogal een gedoe. In Maastricht kun je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Maastricht raadplegen voor jouw zakelijke verhuizing. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips