Tips voor een geweldig tuinfeest deze zomer!

4 minuten leestijd

De zomer ligt om de hoek en voordat je het weet kunnen we weer met z’n allen volop genieten van het heerlijke weer. Na de pandemie is er niets zo fijn om weer samen te komen en dit ook goed te vieren. Denk jij erover na om deze zomer een tuinfeest te geven? Dan hebben wij enkele tips op een rijtje gezet, wat jouw tuinfeest gegarandeerd een succes maakt. Lees dus snel verder!

Thema feest

Één van de manieren om gelijk een sfeervol tuinfeest te creëren, is door een thema eraan toe te voegen. Zo’n thema kun je compleet naar eigen wens kiezen, waardoor je het feest ook nog eens persoonlijk maakt. Is er een bepaalde keuken waar jij ontzettend veel van houdt? Of een bepaalde (kleding)stijl dat typerend is voor jou en jouw smaak? Of een thema wat jou heel erg interesseert of passioneert? Je kunt het zo gek niet bedenken, van een disco themafeest tot aan een pyjama themafeest. Dit maakt jouw tuin gelijk een stuk gezelliger! Bovendien zorg je ervoor dat jouw gasten ook de dresscode niet missen, doordat een thema gelijk veel duidelijk maakt. Je kunt voor een meer standaard dresscode gaan, maar je kunt ook je gasten vragen om zich heel specifiek te kleden. Wedden dat jouw gasten in een mum van tijd uit zijn of haar bol gaan?

Buitenverlichting

Daarnaast kun je met de juiste buitenverlichting ook ontzettend veel sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in bomen of verlichting zoals lampionnen, lantaarns of creatieve kaarsen. Met een buitenstopcontact kun je zonder enig probleem het buitenseizoen ingaan en een tuinfeest organiseren, omdat deze stopcontacten waterdicht zijn. 

Voorbereiding

Daarnaast is een goede voorbereiding noodzakelijk, zodat je op het moment van het tuinfeest zo min mogelijk stress ervaart. In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen, dus je wilt het liefst dat je etenswaren en drankjes zo koel mogelijk blijven. Door een krat met ijsklontjes te vullen, kun je jouw drankjes de gehele dag of avond koel houden. Bereid ook een leuke muzieklijst voor, zodat de feeststemming erin blijft. Je kunt hiervoor muziekboxen organiseren met goede aansluitingen op buitenstopcontacten. Bekijk hiervoor betrouwbare websites als https://nlshop.se.com/ om eenvoudig een waterdicht stopcontact voor buiten te kiezen. 

Teamuitje

Een tuinfeest hoeft niet per definitie georganiseerd te worden om een verjaardag te vieren voor vrienden en familie. Dit is namelijk ook een ideale activiteit als je op zoek bent naar een leuk idee voor een teamuitje! Je kunt een tuinfeest combineren met een karaoke avond, wat het ijs tussen collega’s snel breekt. Na uren werken, is het namelijk wel eens tijd voor ontspanning. Daarnaast kan een teamuitje het groepsgevoel weer stimuleren na de pandemie. Door de pandemie hebben namelijk veel Nederlanders vanuit huis gewerkt en ook na de pandemie wilden veel Nederlandse bedrijven thuiswerken blijven stimuleren. Toch is het belangrijk om af en toe ook collega’s in een informele setting te spreken, zodat samenwerking wordt bevordert. Daarnaast is het belangrijk om simpelweg werknemers eens in de zoveel tijd te belonen met een leuke dag. Een tuinfeest is hiervoor een perfecte activiteit!

Nieuwste over Topondernemers