Tips om goedkoper pakketten te versturen voor webshops

2 minuten leestijd

Goedkoop verzenden is zowel voor jezelf als voor de klant erg belangrijk. Als jij de volledige verzendkosten aan je kanten doorberekent en de concurrent doet dat niet, dan heb je een grote kans dat de klant daar zijn spullen gaat bestellen. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Daarom geven wij tips voor het goedkoper verzenden van pakketten.

Tip 1: Onderhandelen

Veel kleine webshops weten niet dat ook zij een onderhandelingspositie hebben bij vervoerders als PostNL, DHL, DPD en UPS. Het is daarom altijd goed om de kosten voor de pakketten te vergelijken voordat je met een vervoerder in zee gaat. Neem daarom vooraf contact op met de klantenservice, zoals de ups klantenservice, om te informeren naar de tarieven. Je kunt ook altijd proberen om tegen de vervoerder te zeggen dat je aan het vergelijken bent en dat het wellicht bij andere bedrijven goedkoper is, misschien krijg je dan wel een betere prijs.

Tip 2: Denk na over de verpakkingen

Heb je weleens nagedacht over een brievenbuspakketje? Deze is namelijk veel goedkoper om te versturen, maar heeft wel net als een gewoon pakket een Track & Trace code. Nog een voordeel van een brievenbuspakket is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn. Het kan dus erg veel schelen als je de producten in een kleinere verpakking kunt versturen.

Tip 3: Koop het verpakkingsmateriaal groot in

Wanneer je verpakkingsmateriaal groot inkoopt, krijg je vaak flinke bulkkorting. Kijk daarom eens welke soort verpakkingen je het meest gebruikt en bestel deze in plaats van elke maand in voor bijvoorbeeld een half jaar.

Tip 4: Laat andere bedrijven de verzendkosten betalen

Online winkelen wordt steeds populairder. Spreek je met jouw producten een specifieke doelgroep aan? Dan zijn er waarschijnlijk veel bedrijven die graag reclame willen maken via jouw bedrijf. Je kunt deze partijen zelf benaderen en vragen of ze verzendkosten willen betalen als jij bij elke verzending een flyer toevoegt. Het is niet verstandig om het pakketje helemaal vol te stoppen met reclame. Dit gaat ten koste van je eigen imago. Vraag daarom aan de bedrijven of ze misschien een leuke kortingsactie hebben die jij aan jouw klanten kunt meegeven.

 

 

 

Nieuwste over Internet Marketing